Muhasabah Cintaa :)

Posted by AQMAL IYLIA
2/2/2012 : 8.08 AM (Jumaat)

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . Salam 1Malaysia salam 1Blogger .

Wahai pemilik nyawaku .
Betapa lemah diriku ini .
Berat ujian darimu .
Ku pasrah kan semua padaMu .
Tuhan , baru aku sedar .
Indah nikmat sehari itu .
Tak pandai aku bersyukur .
Kini ku harapkan cintamu .
Kata-2 cinta terucap indah .
Mengalir berzikir di kidung doaku .
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku .
Butir-2 cinta air mataku .
Teringat semua yang kau beri untukku .
Ampuni khilaf dan salah selama ini , Ya illahi .
MUHASABAH CINTA ku .
Tuhan , kuatkan aku . Lindungi aku dari putus asa .
Jika aku harus mati , pertemu aku dengan Mu .

Okay . Wa balik kerja dalam hujan kot semalam . Tapi takde ah lebat mana sangat . Sempat jugak la wa selesema dengan batuk dengan ayaq keluaq kot mata semalam . Hat tu ohsem . Selalu kalau hampa reyau ka teriak ka dalam hujan , orang tak nampak kan ? Hat tu yang untungnya kalau hujan :D Terima kasih hujan . Sekarang neh musim hujan . SO korang jangan sesuko hati jo main hujan . Kena sambar petir kang haa :/

Okay . Tadi tu baru mukadimah . Sebenaqnya wa jadi teringat dengan lagu Muhasabah Cinta neh . Kalau dengaq betuii lagu neh dan hayati lirik dye , Insyaallah korang boleh nangis . Tapi untuk mereka yang ada perasaan jea laa . Kadang-2 ada perasaan pun tak nangis jugak kan . Ikot suka kau la nak nangis ke tak . Haha .

Apa yang buat wa teringat dengan lagu neh sebab dengan lagu neh la budak-2 mula kenal dengan wa . Mula usha blog wa . Tapi bukan blog neh la . Another blog . Nampak bebeno wa ada banyak blog . Haha . Dari blog tu la pembaca makin dekat dengan wa . Dengan blog tu jugak la wa dapat macam-2 feedback dari fesbuk and so whatever . Blog tu masih hidup cuma wa tak update jea . Bagi wa biaq la blog tu berkubur . Walaupun ada banyak cerita yang wa dah share kat situ . Hm . Ada yang manis , ada yang pahit , ada yang perit , ada yang masam , ada yang tengit dan ada yang hangit .

Semua tu wa jadikan kenangan . Agak-2 kalau wa rendu baru wa bukak balik blog tu . Blog *Ailyi Abdul* neh pun wa taktau berapa lama akn bertahan . Sejujurnya wa cukup , wa dah nak berhenti post dan update blog . Harini pun wa kuatkan diri untuk online dan update blog . Maybe this is the last time untuk semua tengok wa dekat dunia maya neh :) Biarlah wa rehat sekejap dari semua neh . But dont worry . Blog neh wa takkan padam . Kalau rendu wa , lu orang masih boleh bukak dan baca . Tapi entry lama-2 jea :)

Minta maaf sebab dah tak dapat share story lagi dengan hampa . Dah tiba masa nanti , wa akan buat comeback . Dah macam retis kan nak buat comeback segala bagai . Haha . Ingat wa dalam doa lu . Kalau ada pape , inbox wa kat fb . Bila dah sampai masa wa online , Insyaallah wa baca :)

PERINGATAN : Untuk orang yang wa rindu . Wa tetap akan sayang lu dan wa maafkan lu dunia akhirat wa . Apa saja yang lu dah buat , wa dah terima :) Semalaman wa berfikir dan melalui semalamam tu la wa tabahkan hati wa . Alhamdulillah , harini wa okay . Wa dah tak jadi budak-2 . Wa dah tak teriak lama . Hehe . Anything , just call wa . Kalau msg insyaallah wa tak balas . See you kalau ada rezeki .

Buat membe-2 fesbuk : Lepas neh takde dah status sengal , tacing , luahan perasaan , gembira , duka , sedih and so whatver yang naik kat korang punya feeds . Sorry sebab dah menyemakkan wall-2 korang selama neh . terima kasih yang selalu teguq . Peramah sungguh aih . Minta maaf kalau ada yang terasa :) Maaf dari hatii ^-^

Buat silent readers : Jumpa lu nanti bila wa dah ready :) Insyaallah . Tggu wa punya new entry beberapa bulan dari sekarang . Please setia dengan waa .

P/s : Maaf dari wa untuk semua . Ikhlas . Assalamualaikum .
thankie for reading : Tengku Lea

1 comments:

haniungu said...

wah adik akak dah matured sekarang :P

Post a Comment

 

Aqmal Iylia Abd Wahab Template by Ipietoon |