Goodbye Fellas

Posted by AQMAL IYLIA 1 comments
2/4/2012 : 12.06 AM ( Rabu)

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

hampir satu dunia masih tertanya tanya dimana pesawat MH370 . gua berharap sangat semua penumpang dan anak kapal masih hidup . semoga Allah melindungi kesemuanyaa . aamin :)

Hye . Sihat ? Alhamdulillah . Gua pun sihat . sihat teruk neh *tunjuk muscle*
I just want to say , Welcome April ! hahahaha
Dengan ini saya mengharapkan bulan April saya adalah salah satu bulan yg mampu menggembirakan hati comel saya dan hari hari yg mendatang .
Alhamdulillah takde yg April Fool kan sape sape .
Saya cuma harap yg saya sentiasa tabah menghadapi apa jua rintangan dan halangan mahupun dugaan dalam kehidupan seharian saya .
 Jyeah . Hidup Iylia Comel !

Actually , gua bakal berhenti keje tiga atau empat hari lagi .
gua dah dapat keje baru . tapi tapi , gua takkan bg notis berenti pun . i will blah just like that .
rasa serba salah jugak sebenarnya but i have to .
really enjoy my day keje kat situ . happening , bos hensem , staff riuh , happy go lucky all the time .
kaki mengulat sesama , kaki makan , kaki gelak kat org , kaki mengata customer .
belaja macam macam pasal phone sejak keje situ :)

tapi gua terpaksa lepaskan keje yg senang , yang tak memeningkan kepala untuk keje yg aku rasa mcm agak berat .
tapi neh la kehidupan . gua kutip semua tu sebagai pengalaman . dan gua akan pastikan ilmu tu gua simpan .
i need a better job . yg boleh jamin hidup .
perlu be more seriuss . seriussss sangat :3
gua cuma perlukan waktu cuti yg sesuai dan waktu balik yg sesuai .
kerja kerja jugak tapi waktu dengan family pun penting jugak .
taknak dah balik keje lewat lewat . kalau boleh . hmmm

harapnya keje baru nanti takde la tekanan yg terlalu kuat sgt
gua faham kenkadang keje ofis neh , ada tekanan dia .
nak kena hantar report on time la hape la .
first time neh keje cenggini rupa . selalunya keje dalam mall je . tapi kali neh rezeki lebih luas . so let see

i will miss my penyu a.k.a mimie . banyak sgt benda dia dah tolong aku . dia selalu cheer up my day . selalu share segalanya . faham aku . and she know how to appreciate me as her friend . walaupun dia tua setahun but takde masalah . i still respect her as my kakak and my friend .
so boleh gelak gelak and so whatever together . manehh kannn ? hekss . gonna missyou babe ! jangan lupa iolsss .









thankie for reading : Tengku Lea

Deep Sangat

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments

angin malam neh sepoi sepoi bahasa .
nasib balik kerja awal minggu neh . sekurang kurang penat lelah berkurangan la sikit . walaupun hakikatnya kerja aku tu tak penat mana tak busy mana . hanya certain time je . insyaallah boleh handle . sebab aku bukan sorg . kami berempat .

tak tahu plak mcm neh ending hidup lepas tamat form6 . dalam kepala masih belegar legar persoalan yg sampai skrg masih tiada jawapan .
masih tertanya tanya sama ada nak sambung degree atau pun tak . layak ke diri ni ? hmmm . entah .
bukan nak mengeluh . tapi belaja neh tak senang . dugaan banyak . tapi bila difikirkan , bukan belaja je ada dugaan . padahal di alam pekerjaan pun ada dugaan . ada beban yang kita kena tanggung

mungkin diri neh je tak sukakan bebanan . padahal org lain elok je terima benda yg mendatang . kenapa Iylia tak mampu . sedihnya menjadi seorang Iylia kerana dia bukan gadis yg cukup kuat .
hatinya sangat rapuh . tak kuat mcm org lain . dia lemah . tapi takde sape faham ^_^ hanya dia yg faham diri dia .

dia selalu cuba utk ubah apa yang terjadi dalam diri dia . dia sentiasa nak perbaiki kehidupan dia . dia sentiasa nak yg terbaik untuk hidup dia . sebab ?
sebab dia bukan lagi budak belasan tahun yg hanya pikir untuk bermain , berseronok , bercinta  , keluar lepak all the time mcm dulu kala . sayang , dia sudah 20 tahun .
ada banyak benda dia nak capai . tapi berat . berat sangat .

satu je benda yg bermain dalam fikiran gadis yg bernama Iylia ni . dia boleh anggap rezeki untuk dia masih belum sampai .
rezeki tu ada tapi mungkin lambat . mungkin org lain berjaya dulu dan dia kemudian . dia percaya Allah ada dengan dia . tak pernah tinggal dia sebagaimana dia pernah tinggalkan pencipta-Nya sebelum ni .

doakan yang terbaik untuk hidup gua , babe . yang mana kenal gua , doakan la apa yg patut selain dari doa kalian yang asyik nak suruh gua kawen cepat je . hmm . moga Allah balas kebaikan hampa . terima kasih :) assalamualaikum

nukilan paling penuh makna ,
iylia sofea 2014
3.24am
rabu
20/2/2013
thankie for reading : Tengku Lea

R I N D U

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments









babe , aku rindu .

rindu apa ?
rindu nak mengupdate blog .
lama rasanya tak update .

gua bukan pelajar sekolah lagi dah . kali neh mmg takkan patah balik ke sekolah dah . alhamdulillah , gua selamat tamatkan tingkatan 6 kat SMKJ . sedih , gembira , sunyi semua ada . perfecto .

rindu terhadap classmates , cikgu cikgu , junior , musuh , adik adik , pakgad , makcik kantin , makcik cleaner sungguh menebal .
rindu suasana sekolah yg tak penah sunyi . mcm mcm bunyi binatang yang dibuat buat duk ada . paling gua ingat bunyi "kenyalang" -_-

kali neh mmg betul betul berpisah dengan kawan kawan baik . kalau ada rezeki , ada masa , baru masing masing berjumpa . melepak . tapi sampai skrg , masih belum sempat jumpa secara beramai ramai . hm . kecewa .

ingatkan dulu lepas habis SPM , tak dapat jumpa lagi dah . tapi rezeki depan mata , dapat sambung tingkatan 6 , kami get back . bilangan kawan pun makin bertambah . ada yang baru , ada yang lama . gembira . gembira sangat

sekarang semua bawak diri . semua keluar mencari rezeki . buat tampung hidup . ada rezeki , insyaallah akan ada yang pergi sambung belajar nanti . tambah ilmu . aku ? bergantung kepada rezeki . kita tgk apa yang akan jadi .

setiap hari , aku rindu . kadang-2 tak mampu simpan perasaan rindukan kawan kawan . nasib ada teman yg setia dengar kisah sedih aku . dengar luahan rindu aku . dengar nangis aku .

nasib wujud social network . seperti  twitter , fesbuk , wechat , insta , whatsapp dan sebagainya . dapat jugak berhubung satu sama lain dengan depa . selebihnya hanya mampu contact dengan doa .
depa hadiah dari Allah . hanya Dia yang boleh jaga mereka . sbb aku jauh . jauh sangat ;')

                                                                                                                                   ikhlas ,
                                                                                                                                   iylia-2014
                                                                                                                                  12.56 Am
                                                                                                                                   Sun



thankie for reading : Tengku Lea

 

Aqmal Iylia Abd Wahab Template by Ipietoon |