Bismillahirrahmanirrahim ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
1/1/2012 : 2.11 AM (ahad)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

tutup buku lama dan bukak buku baru ^-^

so dengan sekali lafaz bismillah , tengku harap tahun neh akan menjadi tahun yang ohsem gitewww . insyaALLAH dengan izin pencipta ^-^

dah pasang azam ? azam korang gempak tak ? tinggi melangit tak ? agak-2 korang mampu tunaikan dak ? kalau mampu alhamdulillah . kalau azam tahun lepas pun tak tertunai lagi  so just lupakan la nak pasang azam lagi dan sentiasa pandang ke hadapan . azam neh macam menyimpan hasrat . alaa  lebih kurang cenggitu la kan .

alhamdulillah azam tengku tahun lepas tercapaii . bersyukur sesangat . and tengku harap azam tahun neh pun tercapaii jugekk :) doa seiring dengan usaha then baru ada hasil :) usaha , doa dan tawakal bak kata akak HANI UNGU :)

seseorang : apa azam hang tahun neh ?
seseorang yang kedua : aku takde azam tahun neh .
seseorang : apa la hang neh , takde wawasan betuii .

mak aii , senang jea kan kata seseorang tu takde wawasan . mestikah kena ada azam baru seseorang tu dikira wawasan . penting ke azam tu ? kalau nak berazam jea mesti tahun baru jea ka ? tengah-2 tahun taknak plak berazam kan . bagi tengku neh azam tu kadang-2 penting but kadang-2 tak . terpulang kepada seseorang . kalau berazam teruk-2 kang tak tercapai plak . kalau dah berazam tu , tetapkan dalam diri agar azam korang tu tercapai dengan elok .

jangan ditanya apa azam tengku . sebab honestly memang tengku takkan bgtau :) biaq la tengku jea yang tahu ^-^

p/s : 2012 please be good and nice okay . jangan nakal-2 . wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Goodbye 2011 . Welcome 2012 :)

Posted by AQMAL IYLIA 2 comments
31/12/2011 : 2.54 PM(sabtu)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

what a nice kan ? dah nak masuk new year dah pun kan . gembira ? sedih ? okayy . perasaan tengku bercampur baur . tehee . gembira sebab dah nak masuk tahun yang baru dan insyaallah kalau umur tengku panjang , tengku akan mencecah lapanbelaih . yea , remaja *cewi* sedih sebab tahun yang penuh makna dah nak tutup tiraii . tahun neh la tengku SPM . tahun neh la tahun terakhir tengku sebagai budak sekolah , tahun neh tengku kenal ENCIK SAYANG . ceh , nak jugekk . HAHA :DD tahun neh la paling banyak pahit manis tengku kena hadap . kenangan-2 ^-^

so , just wanna say goodbye two thousand eleven and welcome two thousand twelve . tengku tahu masih awal untuk tengku wish cenggitu . kesah lak aku ? HAHA . just tinggal a few hours jea lagi pun . ada yang nak sambut new year ? sila la sambut elok2 . malam new year la ahbang-2 dan pahcik-2 polish bergiat aktif . jangan kena cekup dengan mana-2 jabatan sudehhh . bergembira pun masih kena beringat ^-^

tengku neh pun ada yang ajak gi sambut new year kat penang la hape laa . but minta maaf laa kan . tengku tak main sambut-2 new year dengan orang-2 yang ramai segala kan . cukup la sambut kat rumah then tunggu bunga api meletup tepat jam doblas . asalkan tengku tak kena bersesak . omjay . tak best =='

harapan untuk 2012 : i hope it will be a great year for mee . semoga tengku bersedia untuk result SPM dan juga bersedia menjadi wirawati negara untuk PLKN :) dan berjaya sambung belajaq dan sentiasa mengubah diri agar menjadi anak yang baik dan mendengar kata . dan hidup sentiasa penuh dengan cahaya kegembiraan . teheee ^-^ amin DAN semoga tengku akan jadi seorang blogger yang lebih berkeyakinan dan matang dan lebih memandang ke hadapan . jangan pandang belakang :)

p/s : wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Sumpah Sedih =='

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
30/12/2011 : 1/34 PM (jumaat)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

hye guys . actually tengku in this situation right now . sedih yang teramat . rasa down gila . bukan sebab tengku putus cinta . bukan jugak sebab kematian membe . so tengku nak share kat sini apa yang tengku rasa . tengku dah puas nangis sejak balik dari baling tadi . tengku nak makan pun tak lalu . padahal beli nasi kandaq juara jeaa sebab PUAN ZAILINA tak sempat nak masak .

bayangkan nasi besaq gedabak tu pun tengku tak mampu nak habiskan . makan nasi sekali dengan menangis .  perut kenyang teruih . terus hilang rasa lapaq . depan PUAN ZAILINA , SAJEN WAHAB , TENGKU DANIAL dan TENGKU HAIKAL , air mata neh turun . alhamdulillah depa paham . mungkin rezeki tengku takde agaknyaa .

kalau la tengku masih sekolah , mesti tengku akan nangis depan membe-2 . tengku akan cter apa masalah tengku . kalau boleh , tengku nak pindah dari sini . so *kami* dapat hidup dengan lebih baik . tahun lepas jadi benda yang sama . tahun neh pun sama . i really need ayu ight now . mcm mana nak pergi keje kalau mata bengkak , kepala pening ? mcm mana nak hadap cutomer satgi ? YA ALLAH . harap-2 time keje aku tak nangis . amin . kuatkan aku ya allah .

yea , tengku memang terkenal dengan sikap yang lemah dan tak kuat . dan mudah mengalirkan air mata gadis yang sememangnya mahal neh . but tengku bukanlah seorang yang suka menyimpan rasa kalau tengku sedih . lebih baik tengku menangis dari tengku tahan jea air mata tu . rasa sesak dada jea nanti .

p/s : doakan tengku semoga kuat dalam segala hal ==' wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Ulaq Sawa ? Seram Meyh !

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
1.00 AM : 29/12/2011

assalamualaikum warahmtullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1blogger .

pening lagi . esok awal-2 pagi tengku kena daftarkan adik tengku yang BESAQ tu kat sekolah . kena bangun awal nampaknyaa . ujian berat tu . kehkeh . adik punya pasal kan , korban p la sikit . neh la bahana kalau sekolah dah start . akak pula yang kelam kabut campuq gelabah .

nak kena pakai baju kurung pulak kan esok . kena la nampak baik sikit . takkan nak pakai jeans plak kan . kita nak pergi sekolah yang beragama sikit so apa salahnya berpakaian pun beragama jugak . buat mcm tengku neh selalu pakai baju mcm orang takde agama kan . HAHA .

eh . pernah dengaq tak org kata dengan melalui cara berjalan pun kita boleh tau perangai nya mcm mana . ktipuu . tengku tak pernah dengaq pun . kalau kita keluaq jalan-2 then tengok perangai dye tu , kita boleh tau perangai dye pun mcm tu jugak kat rumah atau mungkin lebih teruk lagi . kan ? :) kalau seorang perempuan tu mencuba baju disebuah kedai then pulangkan balik baju tu dengan baju yang terbalik , tanpa diletak dengan betul dan digulung seperti ular sawa maka beliau selalu memperaktikkannya di rumah . malu mak oii :DD

sudahla mencuba baju , letak plak ikot dan jea kan . tahu la kau marah sebab baju tu tak muat dengan kau . memang la customer always right tapi kesah lak aku kan ? kau hormat aku , aku hormat kau . kau masuk kedai aku , buat cermat . wah ! cenggitu kan . apa yang tengku post neh takde kaitan yang hidup ataupun yang sudah meninggal . tengku hanya manusia yang sering melihat serta memerhati keadaan sekeliling . tak gitu ? ^-^

P/S : semoga tengku mampu bangun awal esok . ada jejaka atau gadis yang sudi kejutkan tengku dalam pukul  8.59 pagi ? kalau ada terima kasih ^-^ wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

I Pening Okayy =='

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
28/12/2011 : 3.06 PM(rabu)

assalamualaikum warahamtullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

pening-2 . pening sebab belum p pesta penang . eh , penting ka pesta penang ? penting laa sebab tengku tak p lagi . nak p sorang tapi i takot . seramm meyh ! :DD pening sebab masalah keje sikit . pening sebab ahdek-2 dah nak start sekolah . pening sebab rumah tengku dah mcm tongkang pecah awal-2 pagi tadi lagi . omjayy . gembira !

okay . tengku admit tengku bangun lambat harini . around pukul sebelas pagi jugak la . neh semua gara-2 bergayut dengan menantu PUAN ZAILINA la neh . boleh dikatakan almost everyday i bangun lambat . malu tahu ==' i cuba bangun awal tapi i tak mampu . i bangun lima menet then tertumbang balik bagaikan pokok kelapa tumbang di badai dek ombak . badaii ?

eh , sekarang neh asek kuaq berita banjir sana , banjir sini . ombak sana . ombak sini . yang penting bukan ombak rindu . risau plak tengku . walaupun tak berlaku dekat area rumah tengku tapi tengku agak prihatin dan mengambil tahu jugak la perkembangan semasa yang berlaku . kita kan satu malaysia .

kami wira wirawati negara . kehkeh . semangat PLKN .

baru-2 neh kat terengganu tu berlaku pasal tembok yang dibina tu roboh kan ? terengganu terbaik . best sangat terengganu . haritu tengku pergi tapi rasa mcm takmau balik jea . sebab perjalanan pergi dan pulang mengambil masa yang lama . kebaih abih bumper-2 duk dalam kereta . dah la kebaih pahtu ngan pening kepala lagi . yang penting anak cucu dan cicit tok ASMA AWANG gembiraa . homestay dye yang terbaik kat TANJUNG JARA . itu tempatt anaa yang punyaa . kau hado ? :DD

tengah malam sikit tengku hupdate pasal benda lain plak nah . tunggu ! ^-^

p/s : hasrat nak jumpa ahdek tak kesampaian lagi . ahkak kau keje laa . susah nak jumpa neh haa :) esok nah . tehee . kbaii :)
thankie for reading : Tengku Lea

Secret Song For You

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
you were there to light my day .
you were there to guide me through . 
from my days down and on .
i'll never stop thinking of you . 
how can i forget all that . 
when you're the one who make me smile . 
you'll always be a part of me . 
how i wish you were still mine . 
never will forget the day . 
how we've met and came this far . 
we all know we got this feeling . 
but somehow it has to end up here . 
i know its me who said goodbye . 
and that's the hardest thing to do . 
cause you mean so much to me . 
and guide the truth from me to you . 
for all the things i've done and said . 
for all the hurt i've caused you . 
i hope you will forgive me baby . 
cause that wasn't what i meant to do . 

by : SS4'You



thankie for reading : Tengku Lea

Life and Work ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
27/12/2011 : 1.27 AM (selasa)

hye . assalamualaikum warahamtullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

kita nak royat gapo harini ? ha , terabur dah loghat kelate aku . maaf la cik siti semua . tengku neh orang kedah campuq johor . so i tak terer sangat speking loghat negeri lain . sikit-2 tu boleh la kan . kena belajaq jugak loghat negeri lain-2 neh kot-2 la bakal bini/laki kita tak senegeri dengan kita kan . kesah lak aku ? belasah jea la kan . keluarga mentua kena terima kita seadanya sebab kita dah sanggup terima anak beliau seadanya jugak . kehkeh .

ha , sudah . duk post pasal mentua la apa la kan . HAHA . eksaited kau nyah ! :DD okay guys . dulu masa zaman persekolahan , tengku akan cter apa jea yang berlaku kat sekolah dan segala bagai la kan . kadang-2 tu ceritanya hampir sama jea . mesti boring kan ? tehee . sekarang neh dah keje , nak post pasal keje plak la . bertambah tambah boring nanti kan ? :DD tengku start story k . bismillahhirrahmanirrahim . mcm biasa tengku masuk keje pkol 6 petang then balik pkol sepuluh malam . kadang-2 tengku masuk pkol sepuluh pagi sampai sepuluh malam . ikot keadaan la . yang penting tengku sentiasa on standby .tengku akan memberi khidmat kepada yang memerlukan ^-^

alala , sweetnya tengku sanggup menolong sape sahaja . oh , correction yea . bukan sape-2 saja . hanya menolong mereka yang memerlukan . yang tak perlu , buat apa nak tolong :) back to the story , harini tengku keje rilek-2 jea . takde nak tension-2 . tengku tension kalau ada ahbang-2 comeii menerjah . jenuh beristighfar kau tahu . bila nampak jea ahbang-2 mcm tu , tengku akan serve customer lain takpun

pejam mata then cakap dalam hati : sudah la iylia . tayah nak tengok-2 sangat depa tu . tak baik . dapat dosa free jea nanti .

haa , cenggitu la tengku buat . alhamdulillah laa . lepastu tengku serve depa biasa-2 jea . takde nak terleka teruk ka apa ka :) tengku bukannya gataii ke hape ka . tengku neh jenis suka memerhati ciptaan ALLAH neh :) lagi-2 ciptaan yang indah dan cantik baik lelaki , perempuan , tua , muda , kecik , besaq . and guess what ? tengku jumpa someone like mia . miaa ? alaa , yang berlakon dalam filem , Papa , Iloveyou .  cuma mia yang tengku jumpa neh tinggi sikit dan badan besaq sikit . omjay ! comei gila bak hang .

p/s : tadi lofa (kucing tengku) kejaq kerbau pendek . depa kata lintang pukang kerbau pendek tu lari . hat besaq pun takot ngan hat keciq . moodim :DD dan esok i need to jumpa someone . salah seorang membe tengku . harap-2 tengku dapat jadi pendengar yang baik :) see yaa . wassalam ^-^
thankie for reading : Tengku Lea

Kami Prihatin ? Tengku Pun :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments

26/12/2011 : 2.13 PM (isnin)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger . 

di dalam kandungan ibuku tersayang .
amannya kurasakan .
degupan jantungmu , jangtungku .
irama penuh syahdu .
ku ingin rasai kehangatan pelukan .
belaian kasih sayang .
ku jaga kau di hari tuamu .
andai panjang usiaku .
namun hanya harapan tanpa suara .
didunia cuma seketika .
jasad kaku dibaluti kertas usang .
terbiar bagai sampah terbuang
dimanakah ibu dimanakah ayah .
bonekakah atau manusia .
anak tidak berdosa menjadi mangsa .
oleh hawa nafsu yang serakah .

tajuk : harapan tanpa suara
by : penyanyi-2 terkenal :)

masa tengku tengah syok tengok iklan kat tb2 , tiba-2 depa putarkan lagu neh . siyesly tengku hayati dan perati elok-2 video tu . honestly memang ada rasa nak menangis . tak tahu la kalau tengku neh hati tisu ke hape kan . kau kesah ? tu maknanya tengku ada jugak perasaan belas kasihan .

lagu neh dirakam tahun lepas kalau tak silap masa negara kita mengalami masalah pembuangan bayi yang berlambak lambak untuk kempen Kami Prihatin . jumpa bayi kat sungai la . tong sampah la . senang jea kan buang bayi merata rata . tak kesian ka ? bila nak buat tak ingat dosa lepastu buang mcm tu . atleast kalau taknak bayi tu , bagi kat sape-2 yang nak . tak perlu nak buang merata then kena gigit dek semut .

jangan buat sesuatu yang kita sendiri tak mampu nak handle . sekadar tahu nak berseronok tapi tak tahu nak bertanggungjawab buat apa la . seronok dapat , dosa pun dapat . tengku ingatkan semua neh untuk diri tengku and semua silent readers kesayangan tengku . harap-2 kita dijauhkan dari buat benda-2 mcm neh .

satgi neh ada la manusia-2 yang berperangai konon-2 baik kata tengku mengaibkan orang la apa la kan . tak kalut . takperlu nak berpura pura yang kita tu tak pernah buat kesalahan . selagi tengku tak mention nama sape-2 , please keep your mouth shout .

p/s : hari-2 kerjaa :) dah kerja neh , ramai plak yang ajak hangout kan . nanti kita hangout bila i free okay . sayang hampaa :) please take care ^-^ wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Setanggi Syurga ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
percaya kata janjiMu .
kerana aku yakin apa yang digenggam Mu .
keharuman setanggi syurga .
bukan kilauan sebilah belati .
terseksa jiwa merindu .
bagai terkurung dibasah tengkujuh .
kewangian aroma bunga .
tak mengugat keteguhan iman .
cinta tak pernah terbunggar dan terlebur .
pada redup renung mata yang menipu .
tuntas ku mendaki ,
puncak cinta teragung .
izinkan aku melafazkan kata .
bicara hati yang mudah di terjemah .
betapa aku gerun pada teduh untuk bernaung .
kerana awan itu rapuh .
yang membawa ke syurga hakiki .
yang abadi .
dendam tak marak menyala dan membakar .
oleh putih salju yang berguguran .
kerana dosa itu lebih hitam dan kelam .
aku anyam rindu menjadi hamparan .
kerana aku pasti adanya pertemuan .
disana nanti bukti cinta suci dilafazkan .
tak bertemu pengucapan .

by : In Team :)
thankie for reading : Tengku Lea

Cuti Sekolah Dah Nak Habis Bro ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
23/12/2011 : 1.00 PM (jumaat)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

sehad semuaa ? ada tak siapa-2 yang berada dalam situasi seperti dibawah neh gara-2 cuti sekolah semakin melabuhkan tirainyaa ? kehkehh

ataupun ada hati yang berbunga bunga gara-2 sekolah dah nak start . almaklumlah , cuti sekolah neh kan boring . asek mengadap laptop pastuh online , pastuh update blog , pastu hangout . yang tu jea la kan keje korang ? haa , memang elok korang back to school . dapat jugak tambah ilmu yang semakin hilang sebab cuti sebulan lebih neh . boleh jugak lepaskan rindu kepada pengetua , para guru , pakgad dan juga pakcik kebun . kehkeh . love it okay . persekolahan tu adalah satu pengalaman yang paling terbaik so hayati lah baik-2 nah ^-^

ahkak sedih bila ingatkan sekolah ahkak . ahkak rindu sekolah . rindu membe-2 sekelas . rindu cikgu-2 . rindu makcik kantin . rindu pakgad . rindu pengetua . rindu kerani . rindu abang posman . sangat rindu :) apa boleh buat . sekolah dah habis so keje la jawabnya kan . dah beli baju skolah ke adik-2 ? kasut sekolah ? buku sekolah ? beg sekolah ? HAHA . p la beli sementara depa duk buat sale neh haa . dalam family tengku neh hanya tinggal dua orang saja yang masih bersekolah . iaitu TENGKU HAIKAL dengan TENGKU DANIAL :) sape soh depa lahir lambat kan .

kos hidup semakin meningkat kan sekarang . harga barang makin naik . lagi-2 nak sekolah neh . baju , seluaq , kasut , stokin , tudung , beg , kotak pensel , pensel , pen , pemadam , pembaris , liquid , highlight dan sebagainya makin mahaii bak hang . kos untuk seorang pun dah 3++ hengget lebih . hebakk mung ! :) kerajaan bagi seratus tu pun tak cukup ^-^ tapi alhamdulillah la jugak , atleast kerajaan dah mengurangkan beban sedikit dengan memberi seratus hengget tu . so makpak bawak kuaq takde la banyak sangat duit . terima kasih malaysia . aiceh ! :DD

so , sebagai ahkak yang solehah , tengku akan teman PUAN ZAILINA beli barang sekolah ahdek-2 . saja tengku teman PUAN tu . kalau tengku tak ikot nanti ahdek-2 mengada- ngada . nak yang tu la , yang neh la . barang bukan sekolah pun nak beli . kalau tengku ada sebelah PUAN boleh jugak tengku jegil-2 mata ka . penampaq ka . cubit ka . makii ka kan . kau mampu ? agak-2 depa muncung sebab tak dapat barang kehendak depa tu , jeling-2 sikit mata kat depa satgi depa senyap laa :) barang keperluan yang perlu dipenuhi terlebih dahulu baru diikuti dengan barang kehendak . hampa akan belajaq semua neh dalam subject Ekonomi Asas ^-^ best .

buat yang baru nak masuk form one tu , enjoy your life school okay . tamau noty-2 . yang nak masuk form two , jangan terlalu enjoy sebab tahun berikutnya korang nak PMR . belajaq dari awai tak kalut . buat yang masuk form three . haa , gelabah ? watlek watpeace . rajin-2 belajaq . jangan duk banyak main . keluaq result PMR nanti menyesal kang ^-^ yang nak masuk form four . tengku admit yang form four bukan la honeymoon year . tahun tu la kau kena pulun gila vavi punya pulun supaya ilmu kau cukup lengkap nanti bila nak SPM untuk tahun yang berikutnya . so tayah nak kalut baca buku banyak-2 . honeymoon year tak pernah wujud sebagai budak sekolah . then , yang masuk form five ? eksaited ? good . tahun terakhir korang . belajar rajin-2 and enjoy at the same time . save kat memory mind hampa yang hampa kena belajaq rajin-2 sebab nak seat for SPM dan dapat result gempak punyerrr ^-^

p/s : so , ayuh kembali ke sekolah . buat azam baru  semangat baru ^-^ kbai . wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Duit Kertas Malaysia Yang Baru Wokk ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
22/12/2011 : 2.20 AM (rabu)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

duit kertas yang lama :) 

so harini tengku nak post entry pendek-2 jeaa . takmau panjang-2 . mood terbang melayang sebab nyamuk banyak . dem ! :DD tengku rasa mcm tengku jea yang kuno sebab taktau bank negara telah mengeluarkan wajah duit kertas yang baru . tak ikot perkembangan semasa betuii haku neh . nampak sangat busy . ktipu . hehek =='

lawa plak aih tengku tengok duit kertas yang baru neh haa . colourful kau tahu . mcm-2 kaler ada . tak penah dibuat orang kan . kali neh depa keluaqkan duit doploh hengget . kaler oren lagi tawww . kaler feveret ckin tecik ^-^ imissyou kin . huk . tak sabaq nak pegang duit-2 tu sume . siap ada yang kata duit tu mcm duit jutaria la apa la kan . hehee . pendapat masing-2 . maybe sebab kaler dye yang kemain terang dan meriah . maybe ?

cakap banyak takmau . meh nak show off kan kat korang duit baru tu haa . jengjeng  ! show off ?



tadaaa ! lawa dop ? ohsem kan ? superb kan ? gempak kan ? omjay tak ? pasneh boleh la minta duit kat PUAN ZAILINA kaler oren teruih . tayah susah-2 nak bagi kaler merah dua keping . susah #belagak# .

p/s : apa beza orang cerdik dan orang tak cerdik ? orang cerdik sentiasa menggunakan otak untuk berfikir dan mencipta sesuatu yang baru dan orang tak cerdik hanya mengharapkan keajaiban tanpa usaha . yeke ? HAHA . kbaii . wassalam . 

#goodluck untuk adek-2 yang bakal ambik result :) wish you all the best . dah dapat result jangan lupa koling-2 . tayah duk buat senyap jea :)




thankie for reading : Tengku Lea

Awang Hitam Kena Belasah =='

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
20/12/2011 : 11.15 PM (selasa)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

awang hitam ? siapakah ? apa kaitan dengan tengku ? HAHA . awang hitam kalau hampa cari dalam kamus mexico bermaksud ahbang-2 negro yang kulit gelap gitewww . ahbang ? kau adaaa ? :DD takde idea sangat ka nak post pasal awang hitam yang mempunyai badan yang gagah perkasa . bibir ala-2 angelina jolie dan kekurangan rambut serta warna kulit yang agak gelap . bukan kekurangan idea sayang . i just nak share pasal video yang i tengok tadi petang dengan adik-2 kesayangan i . sayang sangatttttttttttt ;p

kesian that man laa . dye kena belasah teruk dengan penduduk setempat dekat Kampung Medan dua hari yang lepas kalau tak silap . habis darah-2 badan dia . siap ada yang nak bogelkan awang hitam tu lagi . agak-2 la kan . tak bahek sebenarnya buat mcm tu . tak boleh ke korang tunggu polis datang dan settle kan semuanya . over pun ada tengku tengok orang yang belasah awang hitam tu . duk buat teruk plak . rilek laa . orang yang kena tu pun boleh watlek watpeace and tggu ahbang-2 polish . ekau plak gelabah teruk kan . tak kena gaya la .

tapi kan , serve you right jugak la awang hitam oii . yang ekau datang negara orang lepastu boleh main samun secara bersenjata plak dengan geng-2 hitam kau . dah datang negara orang lagi mau buat taik . sebesar mana pun badan kau , kalau orang dah bengang kan , mudah jea dorang nak tumbangkan kau . buat malu negara kau . lepas kena belasah teruk-2 kang , btau plak kat duta negara kau kata depa tu belasah kau teruk-2 . pastu negara kami plak dapat nama buruk . normal =='

p/s : apa beza antara orang baik dan orang jahat ? orang baik melakukan kebaikan dan tidak bertindak mengikut nafsu . orang jahat melakukn kejahatan tanpa berfikir panjang . kbaii . wassalam ^-^

*haku tanya , haku jawab*
thankie for reading : Tengku Lea

Macam Neh Pun Ada Ka ? Gila lah !

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
20/12/2011 : 3.56 AM (selasa)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

mungkin apa yang tengku nak post neh dah basi tapi takde la nak basi sangat . hot jugak la apa yang tengku nak post neh . benda neh berlaku dalam dua tiga hari yang lepas kalau tak silap . cuma tengku tak faham kenapa la boleh jadi mcm neh . nampak beno dunia dah nak kiamat agaknyaa . tapi tu la kan , jangan salahkan ibu mengandung . salahkan anak yang tak tahu bersyukur . err =='

can i ask something ? sememangnya dah takde ke perempuan dalam dunia neh ? hello , i perempuan . sana ada perempuan . sini ada perempuan okay . merata dan mcm-2 jenis perempuan yang ada . REAL PEREMPUAN :)  so why la kan nak kena kahwin dengan kaum sejenis ? masyaALLAH . dah tak ingat allah ke bang ? apa kau ingat kau boleh dapat anak dengan kawen orang yang sejenis dengan kau ? takkan laa ! :DD kalau dapat jugak anak , maknanya kau memang pelik dan superb la kan . ceh . penat makpak hantaq sekolah dari tadika sampai menengah then masuk uni , yang neh balasan yang kau bagi . kot la nak bagi bergulung gulung ijazah .

penat makpak kau cari kau bertahun . siap mintak tolong carikan kau lagi . tup-2 heboh kau dah kawen dengan seorang lelaki yang bernama JONAT apa entah . tak ambik tahu plak , tengku . bangga kot buat mcm tu ?  btw , ALLAH tu maha pengampun . pintu taubat sentiasa terbuka untuk hamba-2 dye yang nak bertaubat ^-^



alala , sweet nya kan ? sweet la sangat . geli dah tengku tengok . taktau nak kata . malu pun ada weh ==' betul la orang kata , pandai mana pun seseorang tu akan ada jugak kebodohan yang terselit =='

p/s : apa beza antara manusia dengan binatang ? manusia diberikan akal untuk berfikir yang mana baik dan yang mana buruk manakala binatang tidak diberikan akal ^-^ kbaii .
thankie for reading : Tengku Lea

Kau Hado ?

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments

kau mampu ? HAHA . tak tahu la 7e nak open 24 hours ke tak :) terbaik plus besor benor kedainya ^-^

thankie for reading : Tengku Lea

Kasih Kekasih :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
19/12/2011 : 4.05 AM (isnin)

tak perlu aku ragui .
sucinya cinta yang kau beri .
kita saling kasih mengasihi ,
dengan setulus hati ,
ayah ibu merestui .
menyarung cincin di jari .
dengan rahmat dari illahi .
cinta kita pun bersemi .
sebelum diijabkbulkan , syariat tetap membataskan .
pelajari ilmu rumahtangga .
agar kita lebih bersedia .
menuju hari yang bahagia .
kau tahu ku merinduimu .
ku tahu kau mencintaiku .
kasih , bersabarlah sayang .
saat indah kan menjelma jua .
kita akan disatukan dengan ikatan pernikahan .
di sana kita bina . tugu cinta mahligai bahagiaa .
semoga cinta kita , di dalam redha illahi .
berdoalah selalu moga jodoh berpanjangan .

by : inteam :)

p/s : takde benda yang paling indah selain sesuatu perhubungan menjadi halal dan diberkati . teheee . kbaii ^-^
thankie for reading : Tengku Lea

Aku Pernah , Hampa Pun Mesti Pernah

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
18/12/2011 : 11.27 PM (ahad)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia . salam 1Blogger .

sehat semua ? alhamdulillah . tengku tanya tengku jawab la kan . mcm biasa . kehkeh . siyesly tengku tersangat la takde idea . walaupun life dah berubah sikit tapi masih ada benda yang tengku tak dapat kongsikan dengan korang semua . just wanna wish selamat pengantin baru buat salah seorang kawan sekolah tengku yang baru berkahwin seminggu yang lepas kot kalau tak silap . may ALLAH bless both of you . semoga bahagia dan kekal hendaknyaa . amin ^-^


cena korang ? depa dah kawen . korang bila lagi ? apa-2 nanti , jemput la tengku neh haa kalau korang nak kawen ke , sambut birthday ke . buat REUNION ke kat ayaq tejun junjong tu haa . spesel to kak EKIN ngan kak AMIRA . hehee . alhamdulillah la kawan tengku tu dapat jodoh awal . rezeki dye kan . kami neh sebagai membe-2 , hanya mendoakan yang terbaik . err , hampa pernah bercinta ? pernah bergadoh dengan pakwe/makwe hampa ? mestilah kan . bergadoh neh akan menguatkan lagi hubungan dengan pasangan atau sebaliknya . mcm tengku sendiri la kan , tengku pun bercinta dan tengku bercinta dengan ramai orang . huk ==' bukan tengku playgirl . tengku bercinta dengan pencipta tengku , makpak tengku , adek-2 tengku , membe-2 tengku , pakwe tengku , kucing tengku dan kawan2 sekerja tengku :)

sebab apa tengku bercinta dengan depa ? sebab depa semua penting dalam hidup tengku . takde depa neh , tak kuat tengku nak hidup . hehee . maksud tengku , tak sempurna hidup tengku sebagaii hamba ALLAH neh ^-^ okay , back to tajuk la kan . act , entry tengku neh bukan ditujukan untuk sesiapa pun . entry tengku neh umum yea sebab sejak kebelakangan neh makin ramai yang ada masalah dengan pasangan masing-2 . baik membe , fesbuk membe , tengku sendiri dan sebagainya . act , semua tu lumrah yang kita kena tempuh . jangan bercinta kalau kita tak kuat nak tempuh segala dugaan . lagipun , masalah yang mendatang neh pun membuatkan korag lebih dekat dengan ALLAH sebab selalunya manusia hanya akan ingat ALLAH kalau ada masalah bukan ? normal ^-^

apa yang korang kena buat kalau korang mengalami situasi dimana anda mempunyai masalah dengan pasangan masing-2 ? tak kira la masalah kewangan ka , masalah rumah dan tangga ka , anak-2 ka apa ka , korang kena sabaq banyak-2 . pastu teriak kuat-2 ^-^ kidding . semua yang berlaku ada hikmah . no matter what , be strong and try to think positive walaupun agak susah . neh nama dye KEHIDUPAN . KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK , JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI . tetiba jea kan masuk peribahasa . berkat tunjuk ajar PUAN DALILAH :)

p/s : have a good day everyone ^-^ wassalam  .
thankie for reading : Tengku Lea

Rindu Lagi ?

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
13/12/2011 : 11.12 PM (selasa)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

hye korang . so , apa yang tengku nak post harini pun tengku tak sure okay . kalau rasa entry neh mcm mengarut jea or gila-2 sikit harap maaf la kan . btw , terima kasih sebab sudi terjah blog tengku neh haa . clap-2*

life sebagai budak lepasan sekolah neh memboringkan la plak . haritu masa masih sekolah , kemain lagi nak habis skolah cepat-2 segalaa bagaii . gedik takmau mau . dah habis skola neh , boring plak . takde lagi dah bebelan cikgu-2 . takde lagi dah nak komen cara pemakaian baju cikgu-2 perempuan . takde lagi dah sesi nak memonteng . takde lagi dah sesi nak mengeluh kalau diberi homework . alahaii , rindu semua tu weh . siyes rindu . boleh tak kalau saja-2 nak p melawat pakgad or saja-2 nak p melawat pengetua yang kecil molek itewww . in your dream tengku . cikgu , pakgad , pengetua ada banyak keje nak dibuat selain menerima lawatan tak dijemput kau .

ingat lagi masa sekolah dulu mesti kami akan bergosip lelaki perempuan , berkumpul , bergaduh dan sekepala dalam macam-2 hal . rindu nak merungut bila kena rabat tangga untuk naik ke kelas kayangan . ingat lagi ada geng perempuan yang kemaruk dengan korea nya sehingga nama pun ditukar kepada nama korea padahal nama yang sedia ada dah cukup sedap . err , maybee ==' yang paling tengku rindu sekali la kan ......









HAHA . yang last sekali tu memang kena rindu kot mana sekali pun . tak kalut :DD rindu depa neh haa . sebenaqnya tengku rindu ramai lagi . maksud tengku adalah tengku rindu semua budak kelas tapi agak-2 la kan nak upload semua gambaq budak kelas . rabak weh . memang betul la orang kata yang zaman persekolahan adalah zaman yang paling susah kita nak lupakan . why always me yang selalu rindukan kawan-2 . why ? rindu nak belajaq sama-2 ngan hampa weh . rindu nak melawak dengan cikgu-2 . rindu nak gelak sekelas . sumpah aku rindu =='

notakakibuatkawan-2 : hampa semua , jaga diri baik-2 tau . buat yang dah mula bekerja tu , keep it up okay . cari kerja-2 yang halal okay . lepas neh takde lagi dah penolong yang akan gelak kuat , yang akan bagi arahan dan mengarah dan segalanya . maafkan tengku kalau tengku pernah buat hampa terasa sepanjang dua tahun memegang jawatan sebagai penolong . insyaallah , ada jodoh , ada rezeki nanti kita jumpa lain nah . yang penting keep in  touch okay . gonna mishyou guys and already mishyou . adeh =='

p/s : kbaii . 





thankie for reading : Tengku Lea

Belajaq Rajin-2 Tau Nanti ^-^

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
12/12/2011 : 11.27 PM (isnin)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia . salam 1Blogger .

gonna mishyou kak ekin techik . huk . 

hye semua :) sihat dop ? like always , tengku tak berapa sihat sikit harini . normal la kan . kehkeh . tengku ada masalah sesungut(senggugut) sikit harini . perempuan weh . PEREMPUAN . so korang kena la paham . takkan nak tengku pahamkan pula kan . huhu . masuk keje tadi pun tadek mood jea . asek pegang perut mcm orang mengandung tu haa . nak telan ubat tapi bukan jenis tengku nak telan ubat bukan-2 neh . tak bagus untuk gadis mcm tengku neh . so gegirl di luar sana , watch out okay . jangan terlalu bergantung kepada ubat-2an sangat :)

sebenarnya kan korang . hukk . main korang-2 plak . minta maaf la eh . nak skiping keyell sat . sebenarnya harini last day untuk kak ekin abdullah keje di tempat tengku tu haa . okay , siyesly sedih . tak sempat tengku nak kenal lama lagi dengan beliau . ku sangkakan kak ekin neh garang rupanya beliau pemurah dengan senyuman dan peramah . peramah okay bukan pemarah :) beliau dapat tawaran sambung belajaq poli kat perlis kalau tak silap . tahniah kak :) nanti pegi sana jaga diri elok-2 ^-^ jangan lupa kami semua kat sini . walaupun kita berdua baru kenai tak sampai seminggu but please jangan lupa lia k ^-^

maintainkan diri kat sana . belajaq rajin . kita kan muda lagi . hehe . btw , lia nak ucapkan terima kasih banyak-2 sebab sudi melayan serta menjawab pertanyaan lia sepanjang seminggu lia keje ngan akak neh . walaupun lia dah penah keje kat situ tapi lea baru first time bekerja ngan akak :) lia akan ingat harini kita berlagak seperti perempuan gengster masa mengusha sgerombolan lelaki masuk kedai tadi . tehee . what a nice kan . korang bayangkan la kami neh perempuan-2 comey terpaksa berlakon seperti gangster hanya kerana lelaki-2 tersebut . gila lah . muka kami semua tadi pun garang jea . HAHA . tambah-2 tengku . pantang betui tengku kalau dapat geng laki mcm tu . rasa nak hangin jeaa . huk

lupakan pasal lelaki-2 itewww . tak penting sangat pun . oh yea , buat mereka yang tengah bahagia , kekalkan kebahagiaan okay . buat mereka yang kecewa , tabahkan hati dan kuatkan IMAN :) semua yang berlaku mesti ada hikmah . ALLAH sentiasa ada dengan kita ^-^

p/s : again wehh ENCIK SAYANG bangun lambat . rasa nak hempuk-2 jea beliau ataih batu . huh :DD see you . kbaii . wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Kahwin Awal ? Tahniah :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
11/12/2011 : 3.05 PM ( ahad)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger . salam gerhana bulan . kehkhe ^-^

credit : google 

apa maksud disebalik gerhana bulan semalam eh ? tanda kiamat ? bulan sakit ? tengku sure punya mesti ada yang tahu makna disebalik gerhana bulan semalam . kat fesbuk pun kecoh pasal gerhana bulan tu . ada plak yang gurau kasaq dengan membuat statement dimana kaum perempuan memang selalu nampak bulan . okay guys , agak kojaq disitu . adeh . ada plak yang konon-2nya tangkap gambaq bulan iaitu gambaq bendera pas . kan ada gambaq bulan ditengah-2 . takmau masuk bab politik kat sini . tak minat makkk tawwww :DD

okay , bukan tu yang tengku nak post kan harini . harini jugak tengku usha kat fesbuk kan ramai jugak la kan yang update status pasal kawen awai , pasal kawen tua , pasal yang dah kawen dan segala bagai laa . memang harini hari kawen sedunia kot . lepastu tengku blogwalking plak . ada jugak yang post pasal perkahwinan beliau baru-2 neh . yang bestnya kan , tuan empunya blog tu masih muda terang tang tang tapi dah membina bahtera . seronoknyaaa weh !

entry tuan empunya blog tu bahagiaa jea bila dibaca . penuh kebahagiaan dan rasa kesyukuran . walaupun masih muda , beliau berani memegang tanggungjawab sebagai seorang isteri . good-2 :) umur bukan satu halangan dalam mendirikan rumahtangga . biar kahwin muda takpa agar dosa dalam meyulam kasih selama neh akan menjadi halal dan diberkati . cewah ! rasa mcm best jea kan kawen muda neh . kalau boleh tengku pun nak . tapi tu la kan , mampu ke tengku nak menunaikan tanggungjawab sebagai isteri dan segala bagai sedangkan makan minum pun masih PUAN ZAILINA yang sediakn ? maluu ^-^

bukannya tengku nak menggataii ke hape ka kan . semua orang nak kawen okayyyy . tapi kalau boleh la kan , kalau ada rezeki dan jodoh la kan , tengku rasanya nak kawen awal . tengku rasa mcm tengku taknak la tanggung dosa banyak-2 kan :) bayangkan la kalau jumpa ngan kekasih pun dah dosa . biarlah orang nak kata gila ka , kutuk ka , tak puas hati ka kan . biasala kan . masyarakat negara kita memang suka bercakap . bila orang suh masuk pidato masa sekolah dulu takmau . dah besaq mula nak bercakap benda yang bukan-2 :) manusiaaaaa ^-^

tapi sayangnyaa , PUAN ZAILINA dah tetapkan yang tengku boleh kawen bila umuq 25 cemtu . huk . ENCIK SAYANG mcm membangkang sikit tapi apa sangat ENCIK SAYANG boleh buat . kahkah ! kesian you sayang :) kalau betul i jodoh you kita tetap kawen gak aih . cuma taktau bilaa . mak aih , nampak beno gataii nyaa . HAHA  :DD

p/s : takmau cakap banyak . SELAMAT PENGANTIN BARU buat pasangan yang dah berkahwin , baru berkahwin dan sebagainyaa :) selamat yea :) tunaikan amanah dan tanggungjawab sebaik mungkin . jangan curang-2 :) wassalam ^-^
thankie for reading : Tengku Lea

Hati Seorang Wanita

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
10/12/2011 : 1.44 PM (sabtu)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia . salam 1Blogger .

hyee peeps . sihat semua ? ekceli harini tengku nak share something dengan korang masa tengku tengah blogwalking dua tiga minit yang lepas . apa yang owner blog tu post mcm best dan menarik jea tengku rasa . so tak salah tengku nak share dengan semua silent readers tengku yang berjantina lelaki dan perempuan di luar sana . cewah ! :) link blog owner tersebut ada bawah neh haa . usha la kalau rajin ^-^ jangan tunjuk sangat yang kau tu pemalas .

http://pemaniskata.blogspot.com/

dah ready nak tahu isi hati seorang wanita/gadis ? kita mulakan dengan bismillah yeaa . bukan dengan makan jea kita mulakan dengan bismillah . apa jea yang kita buat , mulakan dengan bismillah supaya ada kap ba ra kap alip ta nun , keberkatan :) baca bawah :)

SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk tapi cuma mahukan lebih perhatian :)

CEREWET : cerewet dengan wanita sangat tak bleh dielakkan . bukan bermaksud fussy tak tentu hala cuma wanita/gadis sukakan ketilitian , cermat dan kadang-2 teringin jugak LELAKI ikut cakap atau rentak diaa kadang kala :)

HALUS : bagaikan sehelai sutera , cantik , mulus , lembut dan mudah dicarik dan terkoyak . walaupun seseorang wanita memaafkan seseorang yang lain diatas kesalahn yang telah dilakukan , biasanya wanita akan ingat kesalahan tersebut untuk dijadikan sebagai pengajaran . bukan dendam . marah seorang wanita tak lama . kerana hati wanita halus dan lembut :)

IKHLAS : keikhlasan seorang wanita tak perlu diragui . yes ! wanita tak suka kalau cinta dan kasih sayang nya disoalkan . kalau dia kata sayang maknanya dia sayang . tayah nak buat-2 toya :DD

KORBAN : wanita adalah insan yang sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi , ibu bapa , anak-2 dan suami . wanita amat tabah .

PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam . bukan skodeng :)

MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari , naluri seorang wanita masih lagi tetap seorang wanita . suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI atau IBU namun juga sesama kaum :) bukan gatai tapi lumrah ^-^

EGO : wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintainya .

CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus :)

SEKS : seks bukanlah segla galanya bagi wanita sebab wanita diciptakan dengan 9 napsu dan 1 akal . NAFSU yang banyak tak tertumpu kepada 1 saja . LELAKI plak dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu . fungsi lelaki adalah membimbing wanita dan bukan menghanyutkan . haaaa , betul , betul , betul :)
thankie for reading : Tengku Lea

Surat Cinta Buat E**** S*****

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
you , i rasa you tahu i sayang you . 
saja i tulis neh untuk meyakinkan you yang i sayang you . 
you tahu kan dugaan-2 yang kita kena tempuh sama-2 . 
you ingat lagi kan kenangan kita masa msih berkawan biasa di facebook . 
you kata i , i kata you . you perli i , then i perli you back . 
i taknak mengalah dengan you . hek ^-^ 
but you , lepas setahun berkawan biasa , then kita berkawan secara luar biasa pulak . 
nice kan ? terima kasih sebab hadir dalam hidup i :) you dah kembalikan seyuman i . 
semua orang boleh perasan perubahan i :) termasuk PUAN ZAILINA sayang . 
i tahu tak semua lelaki sama . you jea yang lain sikit . untungla kan i dapat you . 
and , rugi jugak la orang yang lepaskan you . 
i nak minta maaf sebab penah buat satu keputusan yang bodoh dulu . biasala kan , i masih budak-2 :) 
terima kasih sebab masih bersabar dengan perangai serta perbuatan buta tuli i dulu . huk ==' my bad okay . 
you kena ingat sayang , you kena selalu rajin dalam apa jea yang you buat . you ada tanggungjawab . 
you kena sentiasa rajin dan ikhlas . terima kasih jugak sebab selalu nasihatkan i macam-2 benda . 
sejujurnya i takleh nak ingat semua nasihat you . memory i tak kuat mcm you . 
you also kena ingat yang my mom dah bekenan dengan you so biarlah kita *berkawan* secara baik :)
insyallah , kalau ada jodoh kita , ada rezeki kitaa , adalah happy ending untuk kita walaupun masih lambat lagi benda tu semua akan berlaku :) 
and you , apa yang penting dalam hubungan kita yang jarak jauh neh kena laa ada kesetiaan dan kepercayaan . 
lagipun i dah makin pandai berfikir sekarang . eh , yeke ? :DD

dah lama i rasa tak buat entry jiwang untuk you . maybe sebab kesibukan i , keegoan i , takpun krisis yang melanda kita sebelum neh :) kbaii ^-^



thankie for reading : Tengku Lea

Ombak Rindu VS Lagenda Budak Setan :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
9/12/2011 : 1.49 PM ( jumaat)



assalamualaikum warahmtullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger . salam ukhuwah :)

harini sepatutnya ENCIK SAYANG masuk keje pkol tujuh pagi tapi malangnyaa beliau bangun lambat so masuk keje pkol tigaa petang . kalau lah tengku tahu dye akan bangun lambat , mau nya tengku call dye bertubi tubi . adeh . my bad ! kenapa laa sekarang neh dye susah sangat nak bangun tidoq kan , kan ? haih :DD

seminggu dua neh dah kecoh pasal FILEM OMBAK RINDU tu kan ? katanya empat hari tayangan pun dah mencecah 4 jutaaa . ohsem . tahniah laa buat pengarang dan pengarah serta penerbit dan juga krew-2 OMBAK RINDU tu sendiri . special tahniah buat IZZAH dan HARRIS :) lakonan depa jugak memainkan peranan untuk menarik penonton ke pawagam . guess what , tengku yang masih malang sebab tak dapat tengok lagi cter tu . bukannya saja taknak tengok ataupun benci love story , tapi tengku jenis tak suka laa nak masuk pawagam segala bagaii neh . last tengku masuk pawagam masa tengok filem LAGENDA BUDAK SETAN :)

tahun bila punya filem la tu kan . HAHA . time tu pun bebudak lagi . tengok filem tu pun ngan bebudak sekolah :) kau hado ? #kenangan# selalunya kalau org ajak tengku tengok wayang kan , macam-2 alasan tengku bagi . contoh :

tggu la aku dapat gaji dulu .
aku tak sihat laa .
aku malas keluaq laa .
AKU TAK SUKA LA TENGOK WAYANG lagi-2 DENGAN HANG :DD

bayangkan dengan membe-2 hotstuff pun tengku tak berkesempatan nak tengok wayang . tengku hanya akan tengok wayang kalau tengku memang tergila gilakan filem tu . sampai termimpi mimpi filem tu time tdoqq . k tipu . jangan salahkan tengku kalau tengku menolak pelawaan anda-2 semuaa :) kalau tengku nak tengok wayang nanti tengku ajak korang k . kehkeh .

p/s : nak rehat-2 sat . kejap lagi nak keje plak pkol 6 :) tengku keje , ENCIK SAYANG pun keje . masa untuk kami dua makin terbatas . nasib baik masing-2 boleh faham . alhamdulillah . see you soon . wassalam ^-^
thankie for reading : Tengku Lea

Reason To Smile : Tengku

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .


over the moon weh :) kehkeh ^-^ so , hajat tengku nak ada kucing termakbul :) tayah nak tunggu lepas SPM pun . tapi kucing tu tak segebbu kucing ckin tecik . tapi takpe . usaha tangga kejayaan #tetiba# insyaallah pasni dapat la kucing yang gebu sikit . just wait and see walaupun tengku dah tak larat nak wait .

yang bestnya tengku pegi ambik kucing tu kat sekolah . dah lama kucing tu menapak kat sekolah tengku dan benda alah tu manja sangat . tengku pun geram . so tengku bertekad nak bela kucing tersebut . saja la nak tambah pahala . daripada kucing tu terbiar so apa salahnya dibela dan dibelaii oleh tengku sendiri . cewah .
HAHA . time tengku ambik kucing tu kat sekolah kan , sebenaqnya tengku tak mandi pun lagi :DD

alhamdulilllah , kali neh PUAN ZAILINA bagi tengku bela kucing . tahun lepas beliau tak bagi siap jauhkan kucing tu dari tengku lagi . time tu plak bulan puasa . last-2 tengku merajuk siap teriak bagaii nak rak lagi . part neh memang tak muhung . so tengku merajuk punya pasal siap tak makan lagi bila bukak puasa . lapaq nya takmau mau . last-2 tengku mengadu kat cik ayu . bengkak habis segala mataa . tengku taktau samada berbaloi atau tak tengku menagis disebabkan seekor kucing . kali neh beliau bagi bela mungkin sebab taknak tengku merajuk ataupun menangis mcm hapee lagi . maluu ^-^

nanti gambaq kucing tu tengku upload kan okayy :) oh btw , nama kucing tu adalah MOK :DD

p/s : petang nanti nak keje plak so tengku nak rehat sebentarr :) wassalam semuaa ^-^
thankie for reading : Tengku Lea

Last and First :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
5/12/211 : 11.30 PM (isnin)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

hye peeps :) sihat hendaknya semua yeaa . hek . tengku pun sihatt cuma batuk sikit . tengku neh memang selalu diselubungi dengan batuk jea . dah la batuk pastu ambil masa berminggu minggu pulak nak leganya . papepun , alhamdulillah . semua tu dugaan buat tengku yang sweet neh . eh , sweet ke ? :DD

tengku taknak merepek banyak . boleh kita terus jea ke tajuk asal ? first of all , tengku nak share kat korang apa yang last sangat tu kan , dan apa yang first :) apa yang last nya ialah esok adalah paper tengku yang terakhir untuk SPM 2011 . omjayyyy ! mcm tak percaya jeaa . tengku rasa macam baru semalam jea tengku jejak kan kaki ke sekolah yang tersergam indah tu . tapi nampaknya sampai esok jea tengku dapat bertapak kat sana . oh , yea . doakan tengku dapat jawab paper Ekonomi Asas esok . start pkol sebelas then abeh pkol empat . gagahkan la jugak diri neh kan .

ekceli kan korang , subjek Ekonomi Asas neh bukanlah satu subjek yang agak senang . nak belajar pun kena la banyakkan bersabar . sebab dalam subjek neh ada sub topik yang membuatkan pelajar boring . ada yang setengah topik plak best kalau kita belajaq : apa-2 pun , tengku rasa tengku bertuah sebab dapat belajaq subjek neh walaupun agak mencabar bagi student yang agak lemah mcm tengku neh haa . awal-2 tahun pihak sekolah dah bagi pilihan untuk pelajar pilih subjek Ekonomi Rumah Tangga atau Ekonomi Asas . sumpah tengku cakap yang tengku tak suka dengan subjek ERT sebab nak kena masak bagai , jahit lagi . kau bayangkan la , tengku kena buat kerja khusus menjahit . last-2 tengku hantaq kain tu kat kedai then suh beliau jahit . minta maaf cikgu sebab menipu =='

okay , tengku dah citer apa yang lastnya kan . so tengku cter plak apa yang firstnya . sebenaqnya esok jugak tengku dah start keje . pkol 6 petang . alhamdulillah . takde la tengku nak duk jea kat rumah . boleh jugak mengulit kenangan masa keje time form4 dulu . oh yeah ! tengku kerja neh pun seronok-2 jea sementara masuk PLKN untuk panggilan kedua atau ketiga neh . siyes tengku tak tahu la cena nak hidup bila masuk PLKN tu . paieee =='

p/s : esok kalau sempat tengku update lagi apa yang terjadi okayy :) have a good night guys . iloveyou imissyou ^-^ wassalam :)
thankie for reading : Tengku Lea

Baju Tengku Cantik ?

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia . salam 1Blogger .

neh la baju yang dimaksudkan . bukan cantik sebenaqnya yang hendak disampaikan oleh kaum adam tu . lebih kepada baju kenangan . kiokkk ^-^

****** : hyee , cantik baju .
tengku : #garu kepalaa#

yeaa , tengku tahu kau kenal sangat dengan baju tengku neh kan . terima kasih sebab masih ingatt :) nampaknya ingatan kau kuat . alhamdulillah . oh , lupa nak habaq . situasi neh berlaku masa tengku pegi kenduri just now . ada dua kenduri yang tengku kena terjah . dan tengku dah minta ayu bawak tengku kerana sebab-2 tertentu . terima kasih ayu ^-^ minta maaf la buat siapa-2 yang tengku tak balas msg atau kol :) tengku neh tak kaya nak buh kedit selalu . HAHA . apa-2 kol jea rumah terus . insyaallah tengku jawab .

tengku dah rasa something bad dah sebelum nak pegi kenduri kat rumah abang (UCOP) . tengku tahu tengku nak kena terjah kawasan tu . tengku terpaksa menghadap orang yang tengku tak sanggup nak tengok . bukan sebab tengku benci tapi untuk kebaikan tengku dan beliau sendiri . dan alhamdulillah , tengku kuat :) and guess what . memang terjumpa pun dengan insan tersebut . tengku tengok dari jauh jeaa sebab bukan jenis tengku nak pergi tegur-2 neh kan :)

saja tengku usha gelagat beliau dari jauh . nampak bebeno perangai dye tak berubah . cara dye dan segala bagai lagi . okay la tu kan kalau dye tak berubah :) good for him and everyone .

notakakipendek : kadang-2 bila benda yang kita taknak jadi tu terjadi , kita kena hadapi dengan senyuman . dan cuba tabahkan diri serta kuatkan hati . insyaallah kita boleh control diri kita . bak kata ENCIK SAYANG , kita yang control diri kita . bukan org lain :) yang berlalu biarkan berlalu . teruskan hidup untuk kebahagiaan masing-2 . semua yang terjadi ada hikmah dan terima kasih sebab menjadi "KAWAN" saya FAIZI ^-^ terima kasih sebab berjaya buka pintu hati saya .

p/s : wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Buah Tangan Untuk Semua :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
2/12/2011 : 5.18 PM (jumaat)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

lama sangat rasanya tengku tak update blog . do you miss me ? oh , terima kasih . teheee . mintaa maaf la semua . tengku sangat busy dan tidak berkesempatan untuk memegang laptop neh dan mengupdate . memandangkan harini tenku mcm free-2 sikit so tengku ada la buah tangan untuk korang harini :) baik kan tengku ? kan ? kan ? kau tak keluaq ke harini tengku ? harini kan hari jumaat ? bukan selalu harini jumaat jea kau keluaq ke ? banyak bebeno kan soalannya . tengku pening kepala sikit harini so tengku rehat jea laa kot kat rumah ^-^ dan mengusha abang-2 yang tengah melakukan kerja ubahsuai rumah sebelah tengku :) ada yang handsome , ada yang putih , ada yang pendek . dan ada yang selalu main mata ngan tengku . HAHA .

hiperbola semua tu . so silent readers tengku semua , wanna wish tahniah buat pelajar-2 SPM yang dah tamat papernya sehari , dua hari , tiga hari , empat hari yang lepas . tahniah yea . semoga bahagia lepas neh . jangan lupa kawan-2 sekolah . jangan lost contact . dan tabahkan hati untuk menempuh satu lagi alam yang mencabar selepas neh ^-^ buat yang belum tamat paper seperti tengku sendiri , teruskan usaha dan kuatkan semangat . jyeah ! tengku neh tinggal satu paper jea lagi . paper Ekonomi Asas bersamaan dengan 6/12/2011 . tak sabar rasanya nak habiskan paper tersebut . moga-2 dapat la jawab dan tamatkan segalanya . dan kembali bekerjaa . hikhok =='

hari khamis haritu kan korang , tengku ada paper seni . have fun sangat menghadap paper tu . lepas dapat soalan bocor seni seminggu sebelum tu , memang otak blank gila bak hang . gelabah siakk . bayangkan tengku yang kaki bangku neh nak lukis apadia la ataih kertas kaler putih tu . kaki bangku ? :DD then cikgu kata beliau nak buat kelas seni . nampak sangat beliau risaukan anak-2 murid beliau yang berjumlah berapa orang entah . terima kasih cikgu Asri Ahmad . susah payah cikgu luangkan masa cikgu walaupun kami tau cikgu busy ^=^ dan alahamdulillah , kebanyakkan boleh melakukan tugasan untuk paper seni khamis tu . berkat pertolongan cikgu . latihan dua hari jea dan ramai yang dah terer melukis . ada yang lagi terer dari cikgu pun ada . kehkeh .

so , tengku dah menaip panjang , disini tengku nak tunjukkan buah tangan tengku untuk korang semuaaaaaa iaitu lukisan tengku masa hari khamis haritu . yeaa , memang tak lawa . masa buat dalam kelas cikgu Asri Ahmad tu lagi lawa tengku rasa weh . sedih ==' boleh plak tengku ketaq tangan masa nak start melukis . hasilnyaa memang ..... tapi takpa , usaha tangga kejayaan #pujuk diri sendiri# pejam mataa semuaa . tengku nak tunjuk gambo neh haa .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaaaa , neh bukan lukisan tengku . tersilapp upload plakk . neh lukisan Encik Haziq dari 5MPV :) nice job Haziq . nampak real jea beliau lukis . A+++ for him . teheee . lukisan tengku kat bawah neh haaa .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
oakyy . tayah puji-2 . memang buruk pun . hukhuk ==' tapi neh la usaha tengku untuk haritu . sejam jea tengku buat . padahal depa bagi masa 3 jam . tu pun kebas habis bumper makkkkkkk tawwww :DD sebanaqnya tengku nak post jugak lukisan-2 hot chick tengku yang lain tapi tengku taktau lukisan depa yang mana satu . maaf semuaa . segala kesulitan amat dikesali .

acano plak kami boleh main snap-2 gambaq dalam dewan neh haa ? SPM kot . semua tu strategi . kami gunakan kepandaian kami laa . pandai-2 cover laa kan .

p/s : sudah la kot kan , terima kasih sebab meluangkan masa untuk baca post tengku neh :) wassalam .
thankie for reading : Tengku Lea

Keroz Nazri

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
Tersentuh hatiku bila terfikirkan kamu
Kau sering bersandar padaku
Di saat kau lelah

Ingatkah dirimu pada waktu-waktu dulu
Aku sering menyambutmu
Di saat kau jatuh

Akulah aku...
Yang slalu membuat kau tersenyum
Walaupun sering ku terluka
Tapi tak mengapa

Akulah aku...
Kan slalu hadir untukmu

Moga nanti suatu hari
Kau akan sedari...


Tajuk : suatu hari nanti 
By : Keroz Nazri handsome :DD cer cari lagu neh kat youtubee ^-&






thankie for reading : Tengku Lea

Masih Ada Yang Marah =='

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
25/11/2011 : 9.17 PM (jumaat)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .


okay . tengku taknak kata apa :) kita senyum selagi mampu sebab tengku dah biasa dengan situasi mcm neh . cuma apa yang tengku boleh nasihatkan , kalau tak tahu hal sebenar jangan hanya tahu menyalahkan atau marahkan seseorang tu . at least boleh tanya dulu supaya tahu hal sebenar agar tak mengata atau marah org sewenang wenangnya . siyes tengku cakap yang tengku dah terlalu penat untuk menghadapi masalah yang sama setiap tahun .

kenapa perlu mcm tu ? tiba-2 kata sesuatu yang boleh menyakitkan hati mana-2 pihak padahal belum tahu sebab musabab , punca atau apa saja .  kenapa nak kena buat semua tu ? selama neh pernah ka tengku buat semua tu dengan hampa-2 semua ? sumpah tengku cakap yang kadang-2 tengku rasa yang tengku terlalu banyak bersabar dengan sikap manusia keliling tengku . memang bagus semua tu sebab boleh menguji kesabaran tengku .

sampaikan tengku rasa tengku neh terlalu menjaga hati orang sekeliling sehinggakan hati sendiri sedih , menangis sakit hati , geram tapi ada tengku luahkan face to face yang tengku marahkan orang tu ? tengku neh hanya tahu pendam dan pendam . tapi sampai bila tengku nak pendam ? kalau masih tak puas hati , masih marahkan kami , msg kami and tanya betul-2 . jangan marah mcm tu jea . kita sama-2 ada perasaan . kami tak pernah lupakan kawan dan sebaliknya .

segala pertolongan tengku selama neh kepada anda-2 semua sangat ikhlas dan jangan risau , tengku takkan minta balasan atas apa yang tengku dah beri . sebab bagi tengku kita-2 sangat rapat dan tolong menolong adalah satu kewajipan .

btw , terima kasih sebab marah kami . minta maaf juga kalau kami terasa lebih . kalau tengku yang salah , tengku minta maaf . kalau anda yang salah , tengku sudahpun maafkan . wassalam =='
thankie for reading : Tengku Lea

Tengku =='

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
23/11/2011 : 5.18 PM (rabu)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

boleh tengku nak share something apa yang tengku rasa sekarang neh ? tengku sekarang neh totally down . ALLAH jea tahu apa yang tengku rasa sekarang neh . tengku rasa tengku perlukan kawan-2 yang bolehh tenangkan tengku . puas tengku sabar . puas juga tengku menahan air mata . akhirnya tengku sendiri yang tak berjaya nak menghadapi semua neh .

kalau diikotkan tengku ada class harini . class sc sebab esok paper sc . tengku bangun dalam pkol 7 pagi . lepastu tengku mengadap dinding . sampailah ada msg masuk . memang tengku harapkan msg dari someone . tapi apa yang tengku harapkan tu , berlalu mcm tu . rupanya msg dari membe kesayangan tengku .

#ayu : ang tak mai class sains ka ?

tak larat rasanya nak pergi class sains walaupun cikgu nya best sangatt . kalau tengku pergi pun duk buat mengelamun tak tentu hala . baik duk rumah then main gelak-2 dengan adik . sekurang kurangnya apa yang tengku rasa sekarang neh berkurangan . insyaallah . apa yang tengku boleh buat sekarang , bersabar dan back to normal . tengku taknak tekanan bila jawab paper esok . i hope so .

btw , tengs sebab buat tengku rasa down gila . terima kasih sangat-2 . saat-2 tengku perlukan orang dalam hidup tengku , yang neh yang tengku dapat kan ? sumpah , tengku taknak kata apa-2 . tengku akan biar apa jea kemungkinan yang akan berlaku . tengku takkan ambik port apa yang kau akan buat asalkan kau BAHAGIA . yea , memang kau BAHAGIA kan . alhamdulillah . sebab tu kau update status kau happy kat tempat orang kan . glad to hear that . dan kau buat tengku rasa pfft !

YA ALLAH , kuatkan hati tengku . semoga doa PUAN ZAILINA untuk berpindah dari sini termakbul . semoga hati tengku akan rasa lebih baik . biarlah tengu rasa asing di negeri orang dari tengku rasa terseksa dengan situasi yang tengku hadapi sekarang . biarlah tengku jauh dari orang . biarlah tengku lupa semua benda dan semua kenangan dekat sini .

p/s : doakan yang terbaik buat tengku . wassalam =='
thankie for reading : Tengku Lea

Wordless Wednesday #

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments

tengs for everythings =(

thankie for reading : Tengku Lea

Pulun MALAYSIA Pulun . TAHNIAH :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
21/11/2011 : 1.02 AM (selasa)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .


okay . hampa tengok tu . happy tak happy nya team MALAYSIA ^-^ mau tak happy nya . MALAYSIA berjaya di tempat tuan rumah . tahniah harimau malaya sebab berjaya menelan garuda sehingga kiok tadi . apa-2 pun , tahniah kepada pemain INDONESIA dan MALAYSIA sebab bermain dengan sehabis baik dan telah berusaha untuk menjaga maruah negara masing-2 . nampaknya tuah melebihi kepada MALAYSIA . alhamdulillah . nama MALAYSIA akan digeruni selepas neh nampak gayanya . INDON kena mengakui yang MALAYSIA menang untuk SEA GAMES neh :)

berjuta juta tahniah terutamanya buat penyokong dan yang penting jurulatih serta pemain-2 harimau malaya . tahniah kepada ONG KIM SWEE sebagai coach, KEROL FAHMI sebagai penjaga gol yang sentiasa terbaik dan cekap, BADRUL BAKTIAQ sebagai kapeten serta pemimpin yang baik dan sentiasa bermuka suci bak kata TENGKU HAIKAL , FAKRI , MUSLIM , TAMIL , GURU , ASRA dan semua pemain . jenuh la kalau tengku nak mention kat sini kan . you guys did a good job . and you make me proud . hek ^-^ sentiasa terbaik dan harini merupakan kenangan terindah bagi penghujung tahun 2011 :)

tengah syiok usha fb yang penuh dengan status pasal bola jea harini , tetiba tengku terusha satu gambaq neh ha . nak share la jugak dengan hampa . meh kita tengok sama-2 . laii-2 :)


okay . apa kes neh ? dari indonesia kot pakcik neh . acano boleh jadi cemni ? kalau pemimpin pun nak taknak jea menyokong , maka jadi mcm neh la yea ^-^ tak bahekk punyaaa . apa yang tengku tengok la kan , penyokong INDON terutamanya terlalu riak dan mungkin tu salah satunya penyebab kekalahan GARUDA . ALLAH tidak sukakan hambanya yang riak :)  buat pemain-2 INDON still okay for me . terutamanya si BANOI tu . baik bebeno budak tu haa . elok la kalau nak buat menantu :) 

pastu kan , tengku terjumpa lagi gambo team LIVERPOOL yang mengucapkan tahniah kepada team MALAYSIA . tak percaya ? meh nak kasi bukti .



#sila klik gambar tesebut untuk proses pembesaran#

see . can you see that ? oh , sorry . can you read that ? HARIMAU wujud tetapi GARUDA tak wujud yea :) depa kata . tengku tak kata . tengku copy catdog saja . HAHA . 

p/s : tahniah again buat team MALAYSIA dan INDONESIA . depa kata esok MALAYSIA cuti . entah betul ke tidak . hikhok ^-^ tidoq lena malam neh takpun takleh tdoq . berjaga la kau , tengku :DD wassalam .

#takziah kepada penyokong INDONESIA yang mati gara-2 dipijak semasa berasak keluar dari stadium . AL FATIHAH . 



thankie for reading : Tengku Lea

SPM : day 5 #

Posted by AQMAL IYLIA 2 comments
20/11/2011 : 2.08 PM (isnin)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

woot-2 . today i nak talk-2 pasal paper untuk harini . first of all , i hope semua bebudak dapat jawab dengan baik sekali yea :) nampaknya paper harini mcm ada peluang untuk dapat kredit or maybe A or B :) god willing ^-^ oh , lupa plak nak mention paper apa . paper for today adalah pendidikan islam kertas satu dan dua . alhamdulillah , tengku dapat jawab dan bebudak tengku pun dapat jawab . terpancar kegembiraan kat wajah depa masa semua keluaq dewan . bahagia letewwww .

ustaz dan ustazah pun sanggup tunggu anak-2 buah dorang sampai habis paper . bagi sokongan la katakan and nak make sure everything okay sahaja . mana la nak tau ada yang sakit ka pa ka kan :) and guess what ? memang ada yang sakit . dua orang . dan mereka terpaksa diasingkan . semua neh gara-2 virus tengku haritu la kot . HAHA . im sorry . may bad yaw :)

paper one ada yang susah sikit pasal tawaf tu . hikhok ==' tengku dah baca bab tu . tapi setelah di push otak neh , tetap tak dapat nak mengeluarkan jawapan nya . yang tengku tau tawaf ada dua . makani dengan zamani . entah mana satu jawapan dye . hehee ^-^ paper two plak , eksaitedd makkkk tau nak jawab paper neh . dan alhamdulillah , tengku jawab semau soalan perfect . tapi taktau la apa keputusan untuk pendidikan islam :) insyallah result terbaik kot . huhu .

oh yea , korang-2 semua . jangan lupa harini harimau(MALAYSIA) VS garuda(INDONESIA) . kasi support sikit to our team . depa kat sana tak ramai sangat penyokong . hanya boleh mengharapkan penyokong kat MALAYSIA neh jea la . tu pun tengok game melalui tibi . nak p sana , fulus tak banyak campuq dengan penyokong yang tak best sama . takde semangat siakk . satgi p sana INDON duk buat pala gengster plak . cemuihh okay . HAHA . no matter what , goodluck untuk INDON dan MALAYSIA . do the best yeah :) best of luck nah .

p/s : kembali ke dewan hari khamis neh untuk paper sc . wish me luck nah ^-^ akan ada entry yang kedua untuk harini . wait and see . wassalam :)
thankie for reading : Tengku Lea

SPM : day 4 #

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
20/11/2011 : 11.26 AM (ahad)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

day 4 adalah pada tarikh 17/11/2011 . baru harini kau nak update eh , tengku ? tak tahu ke aku terkebil kebil nak tahu kau boleh jawab paper kau ke tak . kau down ke atau segala bagai ? sweetnya kau nak tahu perihal tengku . HAHA . okay , merepek sat . paper hari khamis tu paper math one and two .

korang nak tahu mcm mana condition tengku lepas jawab dua paper yang menyengalkan ituwww ? korang nak tengok mcm mana rupanya lepas jawab paper tersebut ? mcm neh haa condition tengku ..

bagaikan melukut di tepi gantagg . hukhuk =='

punyalah SENANG paper tersebut . ulang suara , sangatlah SENANG sampaikan terasa nak melompat ataih meja tanda tengku teruja nak jawab . terasa seperti nak bukak kasut then pusing satu dewan . terasa nak maki sesiapa saja yang berada di depan mata . terasa seperti nak panggil cikgu math duduk di sebelah . terasa seperti nak muntah berbakul bakul . terasa seperti pfttt ! ==' 

tu haa , panjang bebeno huraian tengku bagi paper math tu ? kau ada ? ada jugak eh . kita serupa . kementerian main kasaq . HAHA . takpa-2 . kot mana pun takpa . make sure graf turun . tengku takmau failed . tengku nak lulus . nak kredit . tengku nak sambung belajaq . yang best nya kan , kan . dalam banyak-2 paper hanya paper sejarah yang sering merisaukan tengku sebab tengku selalu failed sejarah . tapi , sejarah kali neh senang jugak . tengku tak rasa tengku failed . maybe tengku dapat A or B or C maybe . hehee . 

tapi lepas jawab paper math , math adalah paper yang paling merisaukan buat masa neh . down sangat . bukan tengku jea down . habeh bebudak tengku pun sama . kemana tengku pergi dengan membe , hanya paper math yang jadi bualan hangat kami semua . masing-2 risau . YA ALLAH , kau lembutkan hati pemeriksa kertas kami ya allah . amin ! :)

p/s : yang lepas biarkan lepas . fokus untuk next paper plak . usaha , doa dan tawakal . wassalam .. 

thankie for reading : Tengku Lea

Malaysia Pantang Kalah Walau Sakit Jatuh dan Rebah .

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
19/11/2011 : 9.35 PM (sabtu)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

game tadi petang . botak bagi goal ! ^-^ #jersi 13#

okay pretty silent readers tengku semua . tengok dak MALAYSIA VS MYANMAR tadi petang around 5PM ? tengok ? baguihh-2 . tak tengok ? rugi beso kau , nyah :DD penuh kesabaran tengku dan membe-2 tengok game tadi . boleh plak MAD kata muka kami MOODIM . HAHA . mau tak moodim nya mad oii . meja kami jea perempuan . segan wok :DD nasib baik tak cover comey walaupun kami semua dah memang comey . HAHA . ha , mengata tengku nampak ? jeles letewwww ;p talk to my litte hand .

tengku lepak nasi kandar nasmir kat area kulim neh ha . memang selalu jadi port untuk peminat dan pemenat bola sepak tempatan mahupun luar negara . saja la tengku mencadangkan kepada ckin , ceqya , and ayu untuk tengok bola kat sana . saja nak lepas gian . padahal paper agama kami hari ISNIN neh . gila bapak punya tak hingatt kau kan :DD mula-2 lepak giant kejap . konon-2nya nak cari kerja after SPM 6 DISEMBER neh . so tengku dan ckin telah apply di tempat kerja yang sama . just wait and see sape yang terpilih sebagai pekerja kat situ :) disebabkan PLKN , peluang untuk tengku nak apply kerja tu terbatas sikit .

lupakan PLKN dan kerja buat seketika . tak eksaited sangat dua bab neh . tengku lagi eksaited nak jawab paper agama isnin neh . my feveret subject ever . wah ! :DD tengku ISLAM , terang-2 la tu subject feveret . kan ? kan ? kan ? okay . lupakan pasal subject feveret tu . neh tengku nak habaq mai kat hampa . game tadi tu MALAYSIA menang bak hang . habeh gegaq satu nasmir tu sebab depa goyang meja . depa jerit . depa lompat . buat macam kedai depa bak hang .  tengku nak habaq mai kat hampa la , sebenaqnya tu tanda depa sokong team HARIMAU MALAYA aum-2 tu . btw , tahniah MALAYSIA . we proud to be MALAYSIAN ^-^ hikhokk . walaupun coach depa kena duk kat tempat lain atas sebab-2 tertentu , namun mereka masih bersemangat untuk berjuang habis habisan di sukan sea JAKARTA , PALEMBANG - INDONESIA :)

and guess what , tengku rasa HARIMAU MALAYA terpaksa berhadapan dengan tuan rumah final nanti . tuan rumah sah-2 la INDONESIA . satgi ada la tu banner "GANYANG MALAYSIA" . tak bahekk punyaaa . nak support tu biaq la secara adil , saksama dan bekerjasama . GANYANG MALAYSIA neh siap ada dalam buku sejarah lagi tahu . dah berapa puluh tahun dah depa neh nak ganyang tapi tak ganyang pun . yang bestnya kan , siap duk kata kat MALAYSIA lagi . hat tu memang best . sumpah best . tak caya p la tengok kat fesbuk ka hape ka . takde kesedaran ka mereka ? negara mana yang sanggup kutip warganegara mereka sebagai buruh ? negara manakah yang sanggup tolong mereka tatkala mereka dilanda tsunami ataupun bencana yang meragut nyawa ? ataupun negara kita sendiri yang terlalu baik hingga sanggup menolong orang-2 yang langsung tidak tahu bersyukur ? entah la , tengku tak faham dengan dunia sekarang neh :)

notakaki buat penyokong MALAYSIA dan INDONESIA : buat yang membalas comment-2 di fesbuk tu , hentikan jea la . apa yang kita dapat dengan memaki dan mengata satu sama lain ? apa yang kita dapat ? dosa kan ? berfikirla dan bertindak seperti orang yang matang serta berpelajaran sikit . kita neh hanya penyokong . kalau kita tolong maki atau marah-2 depa tu bukannya kerajaan bagi hadiah NASI LEMAK sepinggan dan BAKSO semangkuk . buat malu negara lagi ada la . jagalah maruah negara . see you gys next time . wassalam :)
thankie for reading : Tengku Lea

 

Aqmal Iylia Abd Wahab Template by Ipietoon |