Goodbye Fellas

Posted by AQMAL IYLIA 1 comments
2/4/2012 : 12.06 AM ( Rabu)

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam 1Malaysia salam 1Blogger .

hampir satu dunia masih tertanya tanya dimana pesawat MH370 . gua berharap sangat semua penumpang dan anak kapal masih hidup . semoga Allah melindungi kesemuanyaa . aamin :)

Hye . Sihat ? Alhamdulillah . Gua pun sihat . sihat teruk neh *tunjuk muscle*
I just want to say , Welcome April ! hahahaha
Dengan ini saya mengharapkan bulan April saya adalah salah satu bulan yg mampu menggembirakan hati comel saya dan hari hari yg mendatang .
Alhamdulillah takde yg April Fool kan sape sape .
Saya cuma harap yg saya sentiasa tabah menghadapi apa jua rintangan dan halangan mahupun dugaan dalam kehidupan seharian saya .
 Jyeah . Hidup Iylia Comel !

Actually , gua bakal berhenti keje tiga atau empat hari lagi .
gua dah dapat keje baru . tapi tapi , gua takkan bg notis berenti pun . i will blah just like that .
rasa serba salah jugak sebenarnya but i have to .
really enjoy my day keje kat situ . happening , bos hensem , staff riuh , happy go lucky all the time .
kaki mengulat sesama , kaki makan , kaki gelak kat org , kaki mengata customer .
belaja macam macam pasal phone sejak keje situ :)

tapi gua terpaksa lepaskan keje yg senang , yang tak memeningkan kepala untuk keje yg aku rasa mcm agak berat .
tapi neh la kehidupan . gua kutip semua tu sebagai pengalaman . dan gua akan pastikan ilmu tu gua simpan .
i need a better job . yg boleh jamin hidup .
perlu be more seriuss . seriussss sangat :3
gua cuma perlukan waktu cuti yg sesuai dan waktu balik yg sesuai .
kerja kerja jugak tapi waktu dengan family pun penting jugak .
taknak dah balik keje lewat lewat . kalau boleh . hmmm

harapnya keje baru nanti takde la tekanan yg terlalu kuat sgt
gua faham kenkadang keje ofis neh , ada tekanan dia .
nak kena hantar report on time la hape la .
first time neh keje cenggini rupa . selalunya keje dalam mall je . tapi kali neh rezeki lebih luas . so let see

i will miss my penyu a.k.a mimie . banyak sgt benda dia dah tolong aku . dia selalu cheer up my day . selalu share segalanya . faham aku . and she know how to appreciate me as her friend . walaupun dia tua setahun but takde masalah . i still respect her as my kakak and my friend .
so boleh gelak gelak and so whatever together . manehh kannn ? hekss . gonna missyou babe ! jangan lupa iolsss .









thankie for reading : Tengku Lea

Deep Sangat

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments

angin malam neh sepoi sepoi bahasa .
nasib balik kerja awal minggu neh . sekurang kurang penat lelah berkurangan la sikit . walaupun hakikatnya kerja aku tu tak penat mana tak busy mana . hanya certain time je . insyaallah boleh handle . sebab aku bukan sorg . kami berempat .

tak tahu plak mcm neh ending hidup lepas tamat form6 . dalam kepala masih belegar legar persoalan yg sampai skrg masih tiada jawapan .
masih tertanya tanya sama ada nak sambung degree atau pun tak . layak ke diri ni ? hmmm . entah .
bukan nak mengeluh . tapi belaja neh tak senang . dugaan banyak . tapi bila difikirkan , bukan belaja je ada dugaan . padahal di alam pekerjaan pun ada dugaan . ada beban yang kita kena tanggung

mungkin diri neh je tak sukakan bebanan . padahal org lain elok je terima benda yg mendatang . kenapa Iylia tak mampu . sedihnya menjadi seorang Iylia kerana dia bukan gadis yg cukup kuat .
hatinya sangat rapuh . tak kuat mcm org lain . dia lemah . tapi takde sape faham ^_^ hanya dia yg faham diri dia .

dia selalu cuba utk ubah apa yang terjadi dalam diri dia . dia sentiasa nak perbaiki kehidupan dia . dia sentiasa nak yg terbaik untuk hidup dia . sebab ?
sebab dia bukan lagi budak belasan tahun yg hanya pikir untuk bermain , berseronok , bercinta  , keluar lepak all the time mcm dulu kala . sayang , dia sudah 20 tahun .
ada banyak benda dia nak capai . tapi berat . berat sangat .

satu je benda yg bermain dalam fikiran gadis yg bernama Iylia ni . dia boleh anggap rezeki untuk dia masih belum sampai .
rezeki tu ada tapi mungkin lambat . mungkin org lain berjaya dulu dan dia kemudian . dia percaya Allah ada dengan dia . tak pernah tinggal dia sebagaimana dia pernah tinggalkan pencipta-Nya sebelum ni .

doakan yang terbaik untuk hidup gua , babe . yang mana kenal gua , doakan la apa yg patut selain dari doa kalian yang asyik nak suruh gua kawen cepat je . hmm . moga Allah balas kebaikan hampa . terima kasih :) assalamualaikum

nukilan paling penuh makna ,
iylia sofea 2014
3.24am
rabu
20/2/2013
thankie for reading : Tengku Lea

R I N D U

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments









babe , aku rindu .

rindu apa ?
rindu nak mengupdate blog .
lama rasanya tak update .

gua bukan pelajar sekolah lagi dah . kali neh mmg takkan patah balik ke sekolah dah . alhamdulillah , gua selamat tamatkan tingkatan 6 kat SMKJ . sedih , gembira , sunyi semua ada . perfecto .

rindu terhadap classmates , cikgu cikgu , junior , musuh , adik adik , pakgad , makcik kantin , makcik cleaner sungguh menebal .
rindu suasana sekolah yg tak penah sunyi . mcm mcm bunyi binatang yang dibuat buat duk ada . paling gua ingat bunyi "kenyalang" -_-

kali neh mmg betul betul berpisah dengan kawan kawan baik . kalau ada rezeki , ada masa , baru masing masing berjumpa . melepak . tapi sampai skrg , masih belum sempat jumpa secara beramai ramai . hm . kecewa .

ingatkan dulu lepas habis SPM , tak dapat jumpa lagi dah . tapi rezeki depan mata , dapat sambung tingkatan 6 , kami get back . bilangan kawan pun makin bertambah . ada yang baru , ada yang lama . gembira . gembira sangat

sekarang semua bawak diri . semua keluar mencari rezeki . buat tampung hidup . ada rezeki , insyaallah akan ada yang pergi sambung belajar nanti . tambah ilmu . aku ? bergantung kepada rezeki . kita tgk apa yang akan jadi .

setiap hari , aku rindu . kadang-2 tak mampu simpan perasaan rindukan kawan kawan . nasib ada teman yg setia dengar kisah sedih aku . dengar luahan rindu aku . dengar nangis aku .

nasib wujud social network . seperti  twitter , fesbuk , wechat , insta , whatsapp dan sebagainya . dapat jugak berhubung satu sama lain dengan depa . selebihnya hanya mampu contact dengan doa .
depa hadiah dari Allah . hanya Dia yang boleh jaga mereka . sbb aku jauh . jauh sangat ;')

                                                                                                                                   ikhlas ,
                                                                                                                                   iylia-2014
                                                                                                                                  12.56 Am
                                                                                                                                   Sun



thankie for reading : Tengku Lea

Macam Comel je Macam Cantik Je

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
12/11/2013 : 1.09 AM (Selasa)

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . Salam 1Malaysia salam 1Blogger salam akhir tahun :)


gua search google tadi tauu . saje je search bosan bosan mcm neh kann . then guess what , gua tersearch pasal pelamin and wedding dress so whatever . tetiba keinginan nak kahwin tu tinggi hanya kerana aku tengok gambar pelamin . motif sangat uolsss . selaras dengan msuim perkahwinan skrg neh , so gua pun share la benda yg berkaitan okayy .

dan memandangkan majlis perkahwinan aku pun dah tak lama , so aku pun tetttt . okay , memain jee . aku nak kawen awal ? emm , entahlah . dulu yes , tapi skrg rasa mcm tak je . entah . depends on rezeki la kan . so taknak cakap banyak . aku nak share pelamin pelamin yang aku rasa mcm comel je , macam cantik jeeeee . dan aku pun mcm bekenan jeee . entahlah wedding aku nanti nak buat pelamin ke takk . aku rasa mcm buang duit je . lagipun segan la .mcm buat show free plak suh org tgk aku ngan suami aku atas tuu . padahal org datang kenduri , aim nak makan je :3







walaupun aku neh perempuan yg macam kasar sikit , tapi bg aku pink tu tetap comel la . perempuan kann . dan aku rasa pelamin kat atas neh so cutee . persoalannyaa , adakah bakal suami aku nanti bekenan pelamin kaler pinkkk ? engkoorangg g la tanya diaa :DD jenis aku suka yang simple and nice . most important is cute ! yang penting tak mahal . jadah sgt nak buat pelamin sampai beriban riban . nak duduk sejam jee . rugii rugii . bukan kedekut tapi bajet laa . kalau kau taraf che ta ngan zain saidin , tak kisah la kan beriban punn . kau buat ikot kemampuan kauu . jangan ikot kemampuan  retis plak :3

next , wedding dress pilihan aku dan citarasa akuu . still bekenan yang simple tapi still look gojes . taknak la terlalu simple . and i dont really like baju kahwin yg mcm skrg dekat butik butik perkahwinan . kerawangg apa semuaa tuu . actually la aku tak sukaa . sbb aku dah bosan tgk . baju kahwin yang mcm jawa tuu . aku je yg tak bekenan . hampa taktau la kann . citarasa masing-2 :) meh tgk meh .






aku paling suka white laa . tapi tetap ada persoalan ye dalam pemilihan baju pengantin . kalau aku pakai white , baka suami aku lebih elok kalau pakai white jugak atau hitam la kan . or maybe grey . tu je pilihan aku . persoalannyaa , mau ka dia pakai kaler-2 tuu ? :D kalau boleh taknak la dia pakai baju melayu . pakai kot and sowhatever lebih sesuai kot . tapi kalau pakai baju melayu pun tiada masalah . pakai kaler putih . selalu akad nikah je org buh kaler putih neh kann . tapi akad nikah , nanti kita pikiaq lain :DD

neh pilihan hati aku tapi belum tentu aku akan buat majlis wedding aku in future mcm yang aku nak neh haa :) aku hanya chare citarasa aku , pilihan aku . itu je . jangan salah faham yee . selamat pengantin baru those yang baru mendirikan rumahtangga dan bakal menempuh alam perkahwainan . tahniah ! :)
thankie for reading : Tengku Lea

Kalau Hampa Nak Tahu La :)

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
3/12/2013 : 3.12 PM (Selasa)

Assalamualaikum warahmatullah wabaraktuh . Salam 1Malaysia salam 1Blogger salam akhir tahun .

Gambar hiasan semata mata . Ehsan tuan punya blog . Hikhik 

Wanita atau gadis yang tidurnya "ganas" biasanyaa akan dapat lelaki yang tidurnyaa "sopan" sajaa :)
Lelaki yang kerap demam biasanyaa akan mendapat wanita yang jarang demam tetapi kalau sekali demam , wanita tu ingat mati je :3
Wanita yang agak boros biasanyaa dapat lelaki yang pandai berjimat . Pandai berjimat ye , bukan kedekut :)
lelaki yang tak reti mengemas cth mcm barang sendiri pun tak reti kemas , tak reti susun sampaikan pakaian seminggu lepas pun duk elokk lagi ataih katil , kebiasaanya akan mendapat wanita yang kemas , suka keindahan dan teratur sahaja barang barangnyaa .
Can you see that ? ALLAH dah siapkan pasangan itu bukan semuanyaa mcm yang kita nak dan kita suka . tetapi kita disatukan sesuatu yang tak sempurna untuk disempurnakan bila bersama . Saling melengkapi katakoo .
Dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ..........................................
Jika seseorang itu banyak ketawa , sebenarnyaa dia sedikit kesepian .
Jika seseorang itu banyak tidur , sebenarnyaa dia agak kesedihan .
Jika seseorang itu tak banyak cakap , tetapi laju bila bercakap , sebenarnya dia berahsia .
Jika seseorang itu tidak menangis , dia sebenarnyaa lemah .
Jika seseorang itu makan dengan gelojoh , dia sebenarnya tertekan .
jika seseorang itu menangis kerana perkara kecil , dia sebenarnya lemah lembut .
Jika seseorang itu cepat marah walaupun tentang perkara perkara kecil , dia sebenarnyaa perlukan kasih sayang :)
thankie for reading : Tengku Lea

Ayat Pemes Perempuan Yang Engko (lelaki) Perlu Tahu

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
22/11/2013 : 6.00 PM (Jumaat)

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . Salam 1Malaysia salam 1Blogger . Salam Jumaat dan Salam akhir tahun . heks
kabare semuanyaaa ? Alhamdulillah umur aku masih panjang . Bila umur aku masih panjang so aku berpeluang lagi la nak update blog . Sila rajinkan baca entry aku kali neh . Walaupun aku rasa benda neh mcm dah basi , tapi aku jugak rasa masih ada engko engko yang tak tahu pasal neh . hampa kena tau lelaki semua , perempuan neh susah nak faham . Kadang-2 hampa dah buat lagu yang dia nak . Tapi dia nak lagu lain . Rasa nak kunyah kerusi je kann . But , kita perempuam . Awok awok terima je laa yee :DD

Sini aku nak share la ayat yang ala ala femes kadang kadang . Dan aku sure la ramai dah biasa kena ayat ayat laguneh ngan makwe , mak , makcik , jiran depan rumah , roomates , classmates , makcik guard , akak akak jual coolblog or maybe makcik cleaner . mungkin ? aku taknak fokus ayat ayat neh buat couple , pasangan sedondon yang katanyaa bagai pinang dibelah banyak banyak *muntah pelangi* . random okay . RANDOM .

1) OKAY FINE : bagi perempuan , bila dia sebut perkataan ini akan membuatkan diri kami kami neh betul dan mahu segera tamatkan perang dunia kedua . So engko engko semua , better diam kalau engko nak situasi berperang tu kembali aman .

2) GIVE ME 5 MINIT : bukannya aku nak tipu kome ler tapi kalau perempuan kata lagutu bila engko engko ajak keluar , hang layankan ja . Memey lambat bersiap . Sempat pusing putrajaya sambil singgah 7e beli berus gigi lagi hang tau dak . Aku sarankan kalau nak ajak perempuan keluar , jangan bgtau last minute . Habaq kat dia 3 jam lebih awal . *terasa* . Tu pun kalau perempuan hat jenih bersiap nala punya . make up lapan inci sama tebal ngan dinding dan pakai baju ala retis . kalau perempuan simple and cute mcm aku neh , habaq sejam awal pun dah okay -,-

3) TAK ADA APA-APA : haa , yang neh kalau perempuan hat jenis suka speaking omputeh , dia akan sebut "nothing" . Caya cakap aku , bila org kata takda apa apa , maksudnya ada apa apa . must be something wrong somewhere tapi saja taknak share .

4) TERIMA KASIH SANGAT SANGAT . Hat neh ayat bahaya jugak la . ayat neh kalau guna time gaduh memang sodapp . Ala ala pegheli sikit kan . Kalau perempuan cakap terima kasih je , then laki pula jangan duk banyak songeh la nah . jawab je sama sama . Tapi kalau perempuan kata terima kasih sangat sangattttt , mcm biasa , jangan jadi lengai sgt . Itu semua adalah sindiran . Toksah duk p jawab sama sama sangatttt . Seghupa cucuk sarang tebuan laaa :3

5) P LA BUAT . TADI KATA NAK BUAT SANGAT : neh mencabaq nama dia . bukan bagi permission . Maksud sebenaq disebalik ayat neh "hang buat hang siap" . Untuk langkah selamat agar pinggan mangkuk tak teghebang , jangan buat okay . Aku dah nasihat . jangan kata aku tak habaq :D

6) APA APA JE LA : aku lebih senang sebut whatever . Aku ambik Muet kot . so tak salah la aku cakap omputeh sikit kan . Neh nak habaq maii . maksud dia dah menyampah . Takda pekataan dia boleh cakap dah . dia pun cakap whatever . cth :

mamat : kak long , kak long cantik la . mintak id wechat pehlishhh ?
kak long : whatever .

so , neh je la aku blh share . Nak share banyak banyak , g la google sendiri ye . Assalamualaikumm :)



thankie for reading : Tengku Lea

The Mysterious #WINNERTAKESEARTH

Posted by AQMAL IYLIA 0 comments
2/11/2013 : 10.42 AM (Sabtu)
Assalamualaikum warahmatullah wabaraktuh . Salam 1Malaysia salam 1Blogger Salam Deepavali . 

masa aku tengah enak sambil dibuai rasa berjalan kat fesbuk dengan penuh riang ria di hari raya deepavali , aku ternampak artikel pasal lelaki berjubah hitam yg menyaksikan perlawanan bola sepak . so aku mcm tertarik nak baca isi artikel tu . Bukan apa , aku rasa mcm seram plak tengok lelaki berjubah neh . dah macam mengamalkan ilmu hitam la plak . Maklumlah , kat negara negara barat neh , wujud kot geng geng yang ala ala membunuh pakai benda bukan-2 neh dengan pakaian ala ala hitam semuanyaa .

Time perlawanan antara BayernMunchern VS Hertha Berlin , Sabtu yang lepas , depa pun datang dari arah atas dan menggemparkan stadium tu sendiri . Semua mata memandang depa sebab mungkin depa rasa peliks dengan kehadiran lelaki lelaki yang menyeramkan neh ha . Even menyeramkan pun , depa jadi femes jugak la sebab banyak lensa kamera tertumpu kat depa berbanding perlawanan bola sepak yang sedang berlangsung :3



yang menghairankan penonton kat situ bila depa angkat satu kain rentang kecil yang bertulis
persoalannya sekarang neh , siapa lelaki lelaki ini ? siapa lelaki lelaki yang menyeramkan dan menggemparkan arena sukan bola sepak dunia ? Setakat neh masih belum ada yang mampu menghuraikan , menjelaskan siapa mereka neh . Yang penting aku tgk muka depa pun dah menakutkan . Harapnya malam neh boleh tido dengan lena >.<
thankie for reading : Tengku Lea

 

Aqmal Iylia Abd Wahab Template by Ipietoon |